Blogit
Teini talossa

Tutkimuskohteena

Hahaa! Kattokaa taivaalle! Leijun siellä kuin leija. Nääs kun Turun yliopistossa, joka seisoo mäellä kuin yliopisto, on juuri kuin äsken tehty kanditutkielma, kaunis kuin nuori kandi, jonka (siis sen tutkielman) nimi on ” Metaforat Roope Lipastin kolumneissa”

Toistan: Metaforat Roope Lipastin kolumneissa.

Jotenkin aina ajattelin, että päätyisin yliopistollisen mielenkiinnon kohteeksi enintään leikkuulaudalle lääketieteellisen tiedekunnan epämuodostumien osaston jatkoseminaarissa tai sitten sen väärennetyn graduni takia, mutta hah!

Siellä sitä ollaan allatiivin ja illutiivin välissä hyllyssä niin lähekkäin, että ellei tuntuisi niin hyvältä sattuisi.

Täst’lähin olen Metaforamies ja pukeudun viittaan. Aina kun näen maailmassa vääryyttä saavun paikalle kuni Metaforamies ja huudan: ”Lopettakaa heti vääryys kuin tupakanpoltto”.

Sitten ne kattoo mua ja sanoo: ”Ooh, Metaforamies! Lopettakaamme vääryys”. Ja jos ne on naisia, niin sitten ne vielä ehkä pussaa mua.

Happy end.

Ja sitten takaisin vakavaksi itsekseni. Täytyy sanoa, että tommonen pieni tutkielma lämmittää sydäntä tosi paljon. Melkein kuin olisi päätynyt sarjakuvaan tai parodioitavaksi!

Siinä tutkielmassa todettiin myös, että olen kirjoittanut Kotivinkkiin kolumneja vuodesta 2003. 12 vuotta! Se on aika pitkä aika. Itse asiassa tosi pitkä, Kotivinkki onkin mulle vähän niin kuin kotona olis. Taidan olla yksi pitkäaikaisimmista kirjoittajista tässä lehdessä. Ja olen viihtynyt.

PS. Lopuksi vielä lisää leijumista: siinä tutkimuksessa sanottiin, että ”Tutkimuksesta tekee tärkeän juuri se, ettei Lipastin monipuolista kielenkäyttöä ole aiemmin tutkittu.

Nih. Joudun myös korottamaan talomme kattoa, koska olen ylpistynyt niin ettei egoni enää mahdu tähän nykyiseen torppaamme!
 

Kommentit (4)

 1. Jaana

  Ehkä sinun kannattaisi varuilta köyttää itsesi jalasta kiinni porraspuuhun. Meinaan vaan ettet nyt ihan mihin tahansa leiju ja liitele metaforinesi. Rohkea on ollut aihevalinta! En malta olla kysymättä, tunnistiko metaforamies analyysistä itsensä ja omat aivoituksensa?

 2. Nimetön

  Kiinni ollaan! No se oli totta puhuen aika pieni tutkielma, mutta kyl mää sentään muistin suurimman osan niistä jutuista.

 3. Nipsu

  Huisaa! Oot melkein kuin kekkonen. Tuntuis olo tosi tärkeeltä jos mun sanomisia tiedemiehet tutkis..
  Toisaalta tutkimuksia tehdään yleensä kuolleista tai ainakin vanhois.. varttuneista valtiomiehistä..
  Tulee myös mieleen et oon luullu et tiede on vakavaa – ei kotivinkin kolumneja, niillähän voi olla siellä tutkijankammiossa hauskaa, onko se oikein?
  Ps kiitos kun olet jaksanut kirjoittaa, myönnän olen joskus mennyt kirjastoon vain lukemaan lipastin kolumneja, niistä tulee hyvä mieli. 🙂

 4. Roope

  Kiitos! (emmää usko että tutkijankammioissa saa siltikään olla hauskaa…)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *