Blogit
Teini talossa

Tuohtumus

Sain kirjeen. Enkä mitä tahansa kirjettä, vaan maan mainion kirjeen, joka oli osoitettu juuri minulle ja jonka oli allekirjoittanut luottopäällikkö Petri Matikainen Nordax-nimisestä yhtiöstä . Kiitos vain, Pete!
Kirjeen otsikko oli seuraava: ”Ei enää kalliita pienlainoja”. Otsikon jälkeen tarjottiin kalliita pienlainoja.
Ja voi pojat, kyllä meinaan olivatkin kalliita. Minkä lisäksi ne eivät olleet pienlainoja. Esimerkkilaskelmassa oli 10 000-30 000 euron lainat, jotka otettiin vuosikymmeneksi.
Meinaan vaan, että kenen mielestä 30 000 on pienlaina? Kreikkalaisten?
Ja se lainan vuosikorko oli pahimmillaan 18,9 % ja parhaimmillaankin (30 000 euron kohdalla) 13,9 %. Toooosi halpaa…
Hei ihan oikeesti: kun pankista nyt kumminkin voi halutessaan kantaa ämpärikaupalla rahaa viiden prosentin korolla, niin kuka hullu tuollaiseen tarjoukseen tarttuu? Melko epätoivoinen pitää olla. Ja jos se – epätoivoisten ihmisten hyväksikäyttö – on Nordaxin liikeidean ydin, niin hävetkää.
Nyt tällaisena viikkona, jolloin EU on juuri hoitanut talousalueensa kriisejä kieltämällä ilmapallojen puhaltamisen alle kahdeksanvuotiailta, se voisi, – kun nyt on näköjään käärinyt hihansa ja päässyt vauhtiin – tarttua seuraavaksi koronkiskontaan ja kieltää sen lailla.
Tosin täytyy muistaa, että Petrin edustama noin 20 % vuosikorko on tietysti pientä verrattuna Kreikan valtion markkinoilta saamiin 70 % korkotarjouksiin.

Hmm… itse asiassa sehän on aika halpa! Pitäisikö…
 

Kommentit (2)

  1. Anonyymi

    Sain samanlaisen tarjouskirjeen ja oli ihan pakko tutustua kyseiseen firmaan. Lainalle ei ollut tarvetta mutta tarjoavat sentään 3,5% talletuskorkoa ilman määräaikaa. Tuohtumusta pitäisi yhtä lailla herättää Nordeoiden ja Osuuspankkien olemattomat talletuskorot! Ja talletukset jos jokin ovat pankkien ydinliiketoimintaa!

    Samanlaisia kulutusluottoja on tarjottu vuosia ilman että niistä on kukaan tuohtunut. Ei pankkienkaan vekselit ilmaisia ole, tai luottokortit. Pikavipeistä puhumattakaan.

  2. Työläinen

    Tällä Nordaxilla toiminta on koronkiskontaa ja se on mielestäni moraalitonta. Harmillista on, että Suomen valtio hyväksyy tällaisen moraalittoman toiminnan. Totta tosiaan, pankista saa edullisempaa lainaa jos tarvetta on. Erikoista onkin, että ihmiset menevät vipuun ja ottavat näiltä moraalittomilta huijareilta lainaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *