Blogit
Teini talossa

Töihin hellettä pakoon

Talossamme on kaksi ilmalämpöpumppua, eikä niiden kanssa eläminen ole aina ollut ihan täydellistä, mutta nyt annan anteeksi niiden kaikki talviset pahat teot.

Kun ulkona auringossa on vähän päälle 40 astetta, niin talon yläkerrassakin on lähemmäs 30 astetta. Sen sijaan alhaalla, jossa ne ilmalämpöpumput vaikuttavat, on miellyttävät 18 astetta. Koko perhe onkin muuttanut alakertaan nukkumaan. Yöt ovat nimittäin pahimpia, päivällä sentään voi käydä uimassa tai suihkussa viilentämässä itseään, mutta yöllä on vain kärsittävä.

Tai siis ei ole, kun on se kylmennyskone.

Sen sijaan pihatöiden tekemisestä ei tule mitään. Viidessä minuutissa on hiestä märkä ja paarmojen määrä on sen verran infernaalinen, että sääliksi käy lähitilojen hevosia.

Siksi olenkin päätynyt siihen, että hellekauden ollessa kuumimmillaan, istun suosiolla koneen ääressä tekemässä töitä. Vasta kun helle hellittää, menen ulos nauttimaan kesästä.

Vapaus: katsoa ikkunasta, kuinka ruoho palaa itsekseen keltaiseksi auringonpaahteessa, eikä sitä tarvitse leikata pitkään aikaan.
 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *