Blogit
Teini talossa

Todistuksia

Joululoma ja kotiin neljä erilaista todistusta, jotka kertovat kohtuullisen todellista kieltä saajiensa kiinnostuksen kohteista ja kiinnostumattomuuden kohteista. Myös siitä, kuinka epäreilua on, että joillekin jotkut asiat vain ovat helpompia kuin toisille.

Ihan kohtuullisesti kaikki kuitenkin taas pärjäsivät ja on mahdollista etteivät joudu katuojaan ainakaan koulumenestyksen tähden. Nuorin ei vielä saanut numerotodistuksia, mutta kirjainarviot kyllä vaikuttivat totuudenmukaisilta: esimerkiksi kohdassa ”antaa työrauhan muille” oli ”K”, jonka kuopus väitti tarkoittavat ”Kohtuullisesti” mutta jonka uskon oikeasti tarkoittavan ”Keskiviikkoisin, jos silloinkaan”. On se meinaan sen verran eläväinen sählääjä.

Nostimme loman kunniaksi pepsimax-maljan, luovutimme juhlallisesti pienet stipendimuistamiset kaikille kiitokseksi siitä, että ovat taas puoli vuotta lähempänä sitä, ettei tarvitse enää koskaan kysellä kokeisiin sellaisista aihealueista joita joko (i) ei itse ymmärrä (matematiikka) tai (ii) joita oppikirjojen tekijät ilmeisesti eivät ymmärrä (uskonto ja historia; ainakaan niissä ei ole peruskoulun missään vaiheessa ollut yhtään järjellistä kappaletta).

Näihin kuviin ja tunnelmiin: kaunista joululomaa kaikille, ja ellei lomaa, niin joulun aikaa kuitenkin.
 

Kommentit (4)

 1. Muori

  Lupsakkaa Joulua Lipastin pesueelle ja kaikille muillekin myös täältä lumisesta Savosta. Meidänkin perheen opiskeleva nuoriso palasi kotopuoleen joululomalle, ja tunsin pienen omantunnon pistoksen juniorin kiikuttaessa pika-pikaa reppunsa omaan huoneeseensa ja mumistessa mennessään: ”Vien tämän nyt heti ja vältyn kilahdukselta…” Ihmettelin, miltä ihmeen kilahdukselta, ja sain vatauksen: ”No siltä sinun perinteiseltä joulukilahdukselta, joka on odotettavissa kahden päivän sisään!” Taidanpa tänä vuonna yllättää perheen ja luopua viime hetken vouhotukselta ja aloittaa loman just nyt… Joulurauhaa kaikille!

 2. Marikki

  Todistuksista sen verran, että huvitti melkoisesti viidesluokkalaisen todistus, jossa kiiteltiin asennoitumista koulutyöhön erinomaiseksi. Kotona kun vastaus läksyistä ja kokeisiin luvusta on EVVK. Tämä poika on teettänyt äidillä kovasti töitä, että edes hetki on luettu kokeisiin ja ylipäätään äiti on joutunut huolehtimaan, miloin mikäkin koe on ja onko läksyt tehty. Kovin on erilainen poika kotona ja koulussa 🙂

 3. Sini

  Meillä vielä huomisaamuun täytyy todistuksia odotella. Uskonnon läksyistä olen Roopen kanssa täysin samaa mieltä. Syksyn hilpeimpiä iltoja oli, kun viidesluokkalaisen kanssa yritimme keksiä omia sananlaskuja annetuista vihjesanoista. ”Hautaa koirasi hiljaisuudessa takapihalle ja tee murheistasi polku kuopan ympärille”… Joululoma tulee tarpeeseen!

 4. Sussu

  Lukekaas niitä uskonnonvihkoja, niistä löytyisi yksi jos toinenkin pakinan aihe. Esikoiseni oli mm. joutunut kirjoittamaan Jumalan ja Aabrahamin (?) välisen vuoropuhelun. Yksi Jumalan vuorosanoista oli: alahan panna vauhtia siihen muuttamiseen 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *