Blogit
Teini talossa

Timantteja kello kolmessa

Oijoi! Taivaalta on löytynyt timanttiplaneetta, kertoo YLE. Toisin sanoen 1200 valovuoden päässä on planeetta, joka koostuu suurimmaksi osaksi hiilestä ja jossa näin ollen mitä todennäköisemmin on ihan pirusti timantteja.

Sehän on suoraan kuin Aku Ankasta! Ainakin minua kiehtoivat jo lapsena ne muutamat Roope-sedän seikkailut, joissa hän löysi kultaisen taivaankappaleen ja lensi sinne Pellen tekemällä raketilla hakku kädessä. Näitä seikkailuja (Barksin piirtämiä siis) on muistaakseni kaksi. Toisessa kuu osoittautuu kultaiseksi ja toisessa kuun takaa löytyy pieni meteoriitin tapainen, joka on puhdasta kultaa ja jossa asuu pieni vihreä mies joka arvostaa maata (siis multaa) melkoisesti enemmän kuin kultaa.

Näin tarinoissa on myös opetus joka on se, että kultaplaneetta on kiva, men hemma bäst eli maapallolla sentään on vettä ja sen sellaista.

Silti: ihan oikea timanttiplaneetta!
 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Ja ajatteles: jos niitä timantteja olisi ihan hulvattomasti – joka jepellä taskut täynnä – niin sittenhän pitäisi ruveta kuolaamaan jonkin muun perään… Eli eiköhän anneta niiden jäädä ihan rauhassa sinne missä ovatkin. On tässä maailmassa noita talouspuolen ongelmia ihan riittämiin ratkottavaksi ilman että tuodaan vielä taivaallisia timanttejakin pakkaa sotkemaan…

  2. Roope Lipasti

    Niin… Itse asiassa muistan myös kolikon kääntöpuolelta sellaisen ankkatarinan, jossa Roope päättää näyttää Akulle ja järjestää niin että hankkii maailman kaikkai 50-penniset ja sitten tuhoaa niistä yhtä lukuuottamatta jokaisen. Näin hän on saanut itselleen maailman arvokkaimman rahan. Ongelmaksi nousee sitten se, että ainoastaan yhdellä henkilöllä koko maailmassa on varaa ostaa se raha – nimittäin Roopella itsellään.

    Että mönkään meni sekin projekti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *