Blogit
Teini talossa

Tiikerihäkissä

Terveisiä Korkeasaaresta. Tavoitteenamme oli jättää lapset sinne apinalinnaan (ei kukaan olisi huomannut eroa), mutta hanke tyssäsi, kun kuopus oli vielä vitsikkäämpi ja yritti jättää minut aasi-aitaukseen.

Koko reissu oli seuraavanlainen: ajoimme maanantai-aamuna Helsinkiin, kävimme kirjoittautumassa hotelliin (Torni-hotelli, olemme käyneet nyt siellä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla huoneet ovat yllättäneet positiivisesti) ja lähdimme raitiovaunulla kohti satamaa. Raitiovaunuajelu oli matkan kohokohta.

Sen jälkeen hyppäsimme laivaan ja kävimme Tallinnassa. Illaksi tulimme Helsinkiin, jossa siis yövyimme. Seuraavan päivän sitten vietimme Helsingissä.

*

Me turkulaiset yleensä väitämme, että Turku on kesäkaupunki, mutta kyllä Suomen virallinen kesäkaupunki on ehdottomasti Helsinki. Se on kaunis, vehreä, kansainvälinen ja siellä on tekemistä vaikka kuinka paljon. Ainoa ongelma on, että akkaväki haluaa hyppiä kaupoissa, mikä vaikeuttaa myös meidän miesten viihtymistä. Teimme siis niin, että vaimo ja tytär lähtivät omille teilleen ja me loput menimme murjottamaan puistoon.

Mutta puisto oli kaunis ja sieltä sai jäätelöä.

Sen jälkeen sitten Korkeasaareen, joka yllätti positiivisesti sekin. Teoriani on nimittäin ollut, että siellä ei ole ollenkaan kissapetoja, vaan vain tyhjiä häkkejä, joissa muka on kissapetoja. Niin ikään olen luullut, että suurin osa näkyvillä olevista eläimistä on täytettyjä koska ne eivät liiku. Nyt kuitenkin kävi tuuri ja esimerkiksi kaikki isot kissat olivat menopäällä. Tiikerikin tuli ihan siihen sentin päähän lasin toiselle puolelle pällistelemään. Ja Ilves. Molemmat olivat hienoja eläimiä, eikä jäänyt epäselväksi, kuka väistäisi, jos polulla kohdattaisiin.

Tiikeri tietenkin.

Kaiken kaikkiaan arvosana 9+ koko reissusta ja nyt kipin kapin kaikki Helsinkiin.

Kommentit (2)

  1. Roope-fani

    Kirjoitelmasi ovat kerrassaan hauskoja ja niin oivaltavia. Tekstejäsi on mukava lukea, koska ne usein ovat niitä kaikille tuttuja arjen juttuja. Havainnoit maailmaa lasten kautta, joten tulet huomanneeksi asioita, joita meiltä aikuisilta muutoin menisi ohi! Huvittavaa, mutta niin totta, ovat myös ne ”pienet erot ” sukupuolten välillä: Tavasta ajatella ja toimia.
    Terv: kolmen miespuolisen kanssa asusteleva äiti-ihminen

  2. Roope Lipasti

    kauniista sanoista!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *