Blogit
Teini talossa

Tietokone-eheytys

Hajos tietokone ja vein korjaamolle. Korjaaja ilmoitti aikovansa eheyttää sen.

Sitä vaan jäin miettimään, että onko se nyt ihan ok? Eiks eheyttäminen oo jotenkin vähän niinku epäeettistä?

Ilmeisesti tietokonekorjaajilla on sellaisia eheytystilaisuuksia, joihin esim. tää mun vanha pöytäkone viedään ja sit se joutuu lupaamaan niitten kaikien hienojen hipsteriläppäreitten edessä, että jatkossa se ei enää ikinä, ikinä tee niin (sammu odottamatta siten, että screeni muuttuu ekaks sateenkaarenväriseksi ja sit mustaksi).

Mut entä jos sen koneen luontoon kuuluu, että sen muutamat bitit ja piirit nyt on vähän erilaisia kuin ne loput? Eheytys kuulostaa vähän rajulta toimenpiteeltä. Nimittäin vaikka mun on ehkä vaikea ymmärtää sitä, että mun tekstit hävii hups vaan (lukijani lähinnä huokaavat helpotuksesta), niin pitäis ehkä ajatella asiaa myös koneen kannalta. Kai tähän maailmaan mahtuu monenlaisia bittejä, sellaisiakin, jotka paskat välittää siitä mitä ohjelmoija on tarkoittanut. Se on vaan bittien rikkautta!

Ei juma. Meen hakeen sen koneen takas. Antaa olla semmonen ku on. Tartte mitään eheyttää.

Kommentit (3)

 1. Anna

  Tuo on sitä nykyajan suvaitsevaisuutta, täytyy hyväksyä vuotavat kumisaappaat, auto joka ei käynnisty kostealla kelillä sekä tuoli jossa mahdoton istua. Jotenkin joskus kaipaan vanhoja aikoja jolloin kaikki oli selvää – halki poikki ja pinoon.

 2. Jaana

  Hyvä Roope! Alas eheytys ja eläköön suvaitsevaisuus! Rakastakoon bitit rikkaasti ristiin rastiin kaikissa sateenkaaren väreissä. Eihän se keneltäkään pois ole. Paitsi ehkä tässä tapauksessa tosiaankin sinun lukijoiltasi tekstiesi jäädessä hakuseen sateenkaaren tuolle puolen… Voihan kyynel meitä tarinointiasi kapaavia.

 3. Nimetön

  Voi kuinka mä kaipaankaan aikaa,kun tietsikatkin ”korjattiin” eheyttämisen sijaan.
  Nykyään sitä vaan tyhjätään ja ehjätään ym…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *