Blogit
Teini talossa

Terapian tarpeessa

Pari viime kuukautta ovat olleet niin järjettömän työntäyteisiä ja kiireisiä, että on ollut taju lähteä, anteeksi tätäkin lukeville: päivitykset ovat olleet harvoja. Nyt tulee asioihin muutos, sillä olen päässyt terapiaan.

Nimittäin väriterapiaan. Tarkkaan ottaen olin tänään katseluoppilaana, kun laitilalaiset vauvat olivat väriterapiassa. Se tarkoitti seuraavaa:

Ensin otettiin vaatteet pois. Vaipat jätettiin, koska niitä värejä ei taideteoksiin haluttu, joita tulisi, jos vaipat jätettäisiin pois. Tämän jälkeen avattiin maalipurkit – eli pilttipurkit – ja ryhdyttiin tekemään taidetta.

Suurin osa taiteilijatarvikkeista meni suoraan napaan, enkä nyt tarkoita sisäisesti. Tai niinkin: havaintojeni mukaan 88 % hierottiin napaan, 10 % syötiin ja 2 % päätyi taideteokseen.

Näin itsekin kun on taiteilija, ei voinut kuin kadehtia sitä kiihkoa, millä taidetta tehtiin! Eräskin taiteilija itki katkerasti, koska ei ilmeisesti kyennyt siirtämään visiotaan paperille. Van Goghan leikkasi vastaavassa tilanteessa korvastaan palasen, mutta nämä taiteilijat olivat onneksi vähän sivistyneempiä.

Ja taidetyyli? Aika dadaistiselta näytti. Missään tapauksessa se ei ollut esittävää ja hiukan tauluista tuli mieleen Jackson Pollockin tuherrukset.
*
Ja miksi olin niin innoissani tästä työtehtävästä? Juuri siksi koska on ollut niin hektistä – oli hienoa nähdä että kun itse on välillä ihan sekopäisenä töiden keskellä, niin niin hullusti eivät sentään asiat vielä ole, että hieroisi itseensä pilttiä.

Vaikka kuka tietää, ehkä se on vain ajan kysymys. Sitä paitsi se oli näköjään hauskaa. Vauvojen mielestä ainakin.
 

Kommentit (4)

 1. Nipsu

  Voi kun söpöä, tuliko vauvakuume?

 2. Roope

  Huh, ei sentään. Vaikka ne oli kyllä aika kivoja kun olivat sellaisia vähän alle vuoden ikäisiä…

 3. Jaana

  …ja silloin kun ne ovat naapurissa. Oletan korvien säilyneen taiteilijoiden päässä siksikin että heillä tuskin oli käytössään teräaseita… Pilttivoitelua en ole minäkään kokeillut – vielä… Mutta oma ehdoton suosikkini on voidella napani hunajalla ja mennä savusaunaan. Suosittelen! Tosin karhujen suosimilla alueilla kannattaa ottaa mukaan myös teräase tai edes kaulin, jolla voi hätistellä napaa nuolemaan ilmaantuvat nallet loitommalle.

 4. Roope

  Oho, aika erikoista. Ensin pitäisi kuitenkin löytää jostain savusauna. Ja kernaasti sellaisesta paikasta jossa ei ole karhuja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *