Blogit
Teini talossa

Telefooni kirpparilta

Vaimo osti kirpparilta vanhan numeropuhelimen, siis sellaisen, jossa oikein väännetään ne numerot.
Voi millaisen huomionherättäjän hän hankkikaan! Kaikki lapset olivat jonossa asti ihmettelemässä tätä hehkulampun aikakauden keksintöä.
Miten ne numerot sit laitetaan, oli tärkein kysymys.
Eikä muuten ollutkaan ihan helppoa niiden numeroiden pyörittäminen. Ensinnäkin se on aika pitkä matka vääntää sitä nollaa, minkä lisäksi pitää muistaa ottaa sormi pois siinä vaiheessa, kun levy lähtee pyörimään takaisinpäin.
Sitä paitsi jos tekee virheen (ja tekee), joutuu aloittamaan alusta. Jostain syystä tokaluokkalaisella oli myös vaikeuksia nelosen ja kuutosen hahmottamisessa.
Ja kyllä, se luuri pitää ensin nostaa. Ei. Ei tarvitse painaa mitään sen jälkeen kun numerot on saanut pyöritettyä.

Oli se vaan ihmeellinen se maailma silloin viime vuosisadalla! Nettikin oli vissiin joku veivattava?
 

Kommentit (4)

 1. Muori

  Näinpä. Ja ajatteles, minä – osan lapsuudestani kasarmin varjossa varttuneena – muistan soittaneeni puhelimella, jossa veivattiin kampea, jolloin täti vastasi tomerasti: – Haloo, hal-looo keskus! Ja tädille sitten kerrotiin kenelle milloinkin halusi puhelunsa yhdistettävän – ja täti jäi tilanteen kiinnostavuuden mukaan notkumaan kuulolle ja tiesi tasan tarkkaan kaikki oman yhteisönsä tapahtumat. Sosiaalinen kontrolli siis pelasi… – Eikä noista ajoista nyt sentään niin kovin kauan ole… Eihän… Tai no…

 2. Roope Lipasti

  Jotenkin tuo sentraalisantra-aika kuitenkin kuulostaa symppikseltä. Ei ollutkaan mitään itsestäänselvää puuhaa se, että puhutaan ihmisen kanssa toisella puolen kaupunkia tai peräti maata. Itse muistan nuoruudesta sen, kuinka ulkomaanpuhelut olivat kovin hankalia.

  Ja tietenkin sen, että kun puhelujen hinnat olivat jostain syystä illalla halvemmat, siinä puoli yhdeksän aikaan sitten saattoi olla varma, että mummit alkaa soittelemaan!

 3. nipe

  just viikko sitten tyttö 8v totesi et veli löi ”luurin korvaan” sitten hetken hiljaisuus, ”äiti mitä se tarkottaa, mikä se luuri on?”
  ei kun isomummin luo katsomaan.

 4. Pipertäjä

  Kerroin 6 ja 8 vuotiaille pojilleni samanlaisesta puhelimesta. Pojat kuunteli tarkkaan ja lopulta toinen kysyi ”mitä pelejä siinä puhelimessa oli…”?!?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *