Blogit
Teini talossa

Tekstiviestiryöstö

Aamun lastenohjelmien jälkeen tulee subilta chat-ohjelma, johon sisältyy tietokilpailu. Sinne saa sitten lähettää oikeita vastauksia tekstiviestillä ja se maksaa euron.

Kuusivuotias jäi sitä kuuntelemaan ja osoitti samalla, että Chat-tietokilpailut ovat hyvin yleissivistäviä.

Siellä nimittäin kysyttiin sellaisia asioita kuin kuka oli presidentti ennen Tarja Halosta, mikä on suden kesytetty ja jalostettu muoto sekä mainitse yksi Suomessa luonnonvaraisena elävä kissaeläin. Nämä ovat juuri sellaisia asioita, jotka kiinnostavat kuusivuotiasta suuresti ja myös lisäävät hänen tietomääräänsä.

Kuuntelin viereisestä huoneesta ja ihmettelin, että kyllä siinä aika lailla halveksitaan suomalaisten yleissivistystä, kun noin helppoja kysytään.

Kävi ilmi, ettei halveksittu, sillä ohjelma oli suunnattu lapsille. Sieltä telkkarin äärestä nimittäin kuului, että saanks mä lähettää tekstiviestin? Onneksi sentään kysyi eikä vain lähettänyt.

Hiukan vaikuttaa meikäläisen mielestä moinen lasten rahastus moraalisesti arveluttavalta. Saako lasten hyväuskoisuutta ihan oikeasti käyttää tuolla tavalla hyväksi? Luulisi, että joku laki tai asetus sen kieltäisi.

Näiden kanssa saa nimittäin olla tarkkana: meillä neljäsluokkalainen luuli, että numerotiedusteluun soittaminen on ilmaista, mistä syystä hän soitteli sinne melko usein.

Ai saldorajoitus? No joo, yritin sen tapauksen jälkeen, mutta eivät vastanneet ensin operaattorilla ja kun kolmannella yrittämällä vastasivat, se olisi pitänyt hoitaa netissä jossain sellaisessa paikassa, johon minulla ei ollut tunnuksia ja joiden hommaamisessa operaattori ei, kumma kyllä, pystynyt auttamaan tai ainakaan auttanut.
 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *