Blogit
Teini talossa

Teinin lajipiirteet

Minulta on kysytty, mistä tietää että lapsesta on tullut murrosikäinen. Vastaan: jos sitä täytyy kysyä, murrosikä ei ole vielä tullut.

Mutta on muitakin merkkejä. Jos olisi David Attenborough, voisi tehdä luontodokumentin teinin liikkeistä. Kuvitellaan siis tilanne, että Sir Attenborough on asentanut taloon riistakameroita sinne tänne ja niiden perusteella vetää kymmenen tärkeää johtopäätöstä tämän kiehtovan olennon lajiomaisuuksista.

*

1. Yhdessä yössä jalat, kädet ja kaula venyvät hullunkurisiksi. Samaan aikaan selkäranka menee sekä henkisesti että fyysisesti rullalle, mikä aiheuttaa henkistä ja fyysistä huonoryhtisyyttä

2. Ruokaa alkaa kulua ihan järjettömiä määriä. Ei kuitenkaan sellainen ruoka, jota on tarjolla. Sen sijaan sipsit, sokerijuomat, energiajuomat, karkit, hampurilaiset, pizzat sekä kebabit täyttävät teinin suun, elämän ja huoneen niin että kaatopaikkakin olisi kateellinen. Ikään kuin vääntääkseen veistä vanhempien haavassa Hyvä Jumala on järjestänyt niin, että teini ei liho.

3. Onneksi läskikosto seuraa ennemmin tai myöhemmin.

4. Murrosikäisen aivot menevät sumppuun. Siitä seuraa erinäisiä ongelmia. Hän ei esimerkiksi näe muita ihmisiä ympärillään. Tai kaverinsa kyllä, mutta ei perheenjäseniään.

5. Aivosumpun tuloksena hän alkaa kuvitella, että maailma on tehty yksinomaan häntä varten. Myös Haloo Helsingin Elli laulaa tästä asiasta, ja hän on sentään about 25. joten ihan nopsaan tämä vaihe ei välttämättä mene ohi.

6. Elämä muuttuu yhdeksi suureksi tunteiden vuoristoradaksi. Jos kaakao on loppu, se on kutakuinkin sama kuin jos asteroidi hävittäisi kaiken elämän maapallolta. Jos tyttö- tai poikaystävän kanssa on riitaa, sopivaksi toimintasuunnitelmaksi – ainoaksi järkeväksi! – valikoituu visio ranteiden aukaisemisesta.

7. Unirytmi muuttuu samanlaiseksi kuin laiskiaisilla. Nehän nukkuvat vuorokaudesta noin 27 tuntia. Teini pystyy nukkumaan helposti kahteen, nousemaan viideksi minuutiksi syömään ja menemään takaisin sänkyyn ilman pienintäkään omatunnon pistosta. Yksikään teini ei olisi keksinyt luterilaisuutta.

8. Nuori on taitava monissa asioissa ja pystyy hämmästyttäviin saavutuksiin, jos hänellä on motii. Valitettavasti motii ei yleensä riitä esim. kouluasioihin.

9. Käy ilmi, että teini on harmikseen syntynyt harvinaisen epäpäteville vanhemmille harvinaisen epäpätevään perheeseen. Onneksi hän ei tarvitse perheeltään mitään.

10. Paitsi rahaa, ruokaa, kyytejä sekä uuden hupparin.

Kommentit (32)

  1. Not a joke

    Kai te ymmärätte että viiltely ei ole vitsi? Ja kaikki tällaiset on stereotypiota jotka ei pöde läheskään kaikkiin

  2. sukupuolineutraaliäiti

    Saa nauraa, ihan kaikesta ei tarvitse mieltänsä pahoittaa. Hauskaa päivää ja pipon saa jo riisua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *