Blogit
Teini talossa

Teinimarket

On ihan käsittämätöntä, millaisia määriä ruokaa teinit syövät. Tuhansia kiloja, ehkä miljoonia. Ziljoonia. Enkä puhu nyt kuukauden ruoka-annoksesta vaan yhdestä lounaasta.

Perheen jauhelijaindeksi menee jokseenkin näin (jlihan voi korvata jollain muulla jos keksii):

Kun lapset ovat pieniä niin kun tekee 400 gramman jauhelihasta kastikkeen, koko porukka syö siitä ensin lounaan ja sitten vielä illalla päivällisen ja jää vielä ylikin hiukan.

Jossain vaiheessa on universumin harmoniahetki ja koko paketti menee yhdellä lounaalla eikä yhtään jää yli. Ne ovat mahtavia aikoja, eräänlainen jauhelihuuden kultakausi.

Seuraava askel on, että yksi paketti riittää juuri ja juuri jos ei itse syö kovin paljon.

Ja nyt ollaan siinä, että teini vetää sellaisen päketin yksin. Kaksi kertaa päivässä.

Väliajoilla se syö pakastepizzan ja hevosen. Ei oo meinaan tallissa enää yhtään jäljellä.

*

Ylipäänsä kaikenlaisten ruokien – etenkin herkkujen – menekki on vuosi vuodelta tolkuttomampaa. Jos ostaa keksipaketin, se on yleensä syöty sillä matkalla kun kantaa ruokakassin autosta keittiöön. Limonadi ei ehdi kylmetä jääkaapissa ennen kuin se on mystillisesti kadonnut.

Nyt viikonloppuna ostin itselleni sipsipussin ja muistin sen vasta seuraavana päivänä, mutta silloin oli jo liian myöhäistä. Nyyh.

Yksi ratkaisu olisi ryhtyä tekemään pahaa tai terveellistä ruokaa. Erilaisia epämääräisiä kokeiluja! Kasvisruokaa! (Tytär teki eilen oikein hyviä kasvispihvejä, eivätkä ne kelvanneet nuorisolle, joten tässä voisi olla ratkaisu). Toisaalta on niinkin, että ellei kotona ole ruokaa jota haluaa syödä, niin siitä seuraa hirmuinen ruokakiukku ja sitten ei ole kellään kivaa. Ehkei tälle asialle ole olemassa muuta ratkaisua kuin vaihtaa haarukat talikoihin niin saa kerralla enemmän suuhun.

*

Tai sitten pitäisi perustaa teinimarketteja. Niissä myytäisiin jauhelihaa sadan kilon säästöpakkauksissa ja kilometripizzaa. Kokis ja energiajuomat olisivat tynnyritavaraa. Hedelmäosasto olisi supistettu tärkeimpiin eli hedelmäkarkkeihin. Kasvisosastosta olisi jätetty ranskalaiset ja lopuista luovuttu kokonaan, jotta olisi saatu raivattua tilaa eineksille.

Kaupassa olisi myös erillinen vaateosasto, joka olisi sijoitettu pitkin kauppaa, koska kun ostaa kengät siitä sisääntulo-ovelta niin ne ovat jääneet pieniksi siinä vaiheessa kun päästää kassalle.

Että hei kuulkaas Kesko tai S-market tai joku – kuis ois?

*

PS. Kohtuutonta näin keski-ikäisen näkökulmasta on myös se, että teininä voi syödä ihan mitä vain kuinka paljon vain eikä se juuri näy painossa. No, poikkeuksiakin toki on, mutta ainakin meillä on näköjään sellaiset läpipaskogeenit.

Siis nuorena: Jos minä söisin samalla lailla kuin nuoriso, saisin jo parissa viikossa töitä rantapallona Fuengirolasta.

Vaikka onhan kaikki työ arvokasta, ei sillä.

Kommentit (6)

  1. Ääni

    Päivän naurut viimeisestä virkkeestä! Niin totta…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *