Blogit
Teini talossa

Teinihoitola

Milloinkohan nuorison uskaltaa jättää yksin kotiin pariksi yöksi? Tätä on nyt tullut mietittyä niin juhannuksena kuin taas parin viikon kuluttua kun pitäisi mennä lyhytmatkalle.

Kysymys on äärimäisen relevantti. Nimittäin kun nuoriso ei missään tapauksessa suostu matkustamaan mukana, niin mitkä ovat vaihtoehdot?

No vaihtoehdot ovat seuraavat:

(i) Luottaa talon teinien osaaviin käsiin (hah!)

(ii) Pakottaa nuorison mukaan (ei onnistu)

(iii) Pakottaa nuorison jonnekin muualle siksi aikaa kun itse on poissa (voi onnistua mutta siinäkin on mutkansa)

Koska mikään noista ei ole kovin hyvä ratkaisumalli, olen kehitellyt vaihtoehdon (iv), jonka tuotteistan ja rikastun silmittömästi ja nauran koko matkan pankkiin.

Vaihtoehto (iv) on versio eläinhoitoloista. Siis jos esimerkiksi koira täytyy laittaa jonnekin lomamatkan ajaksi, niin niitähän on sellaisia koirahoitoloita. Tän nimi vaan on teinihoitola, mutta idea on sama.

Teinihoitolassa jokaiselle teinille on mukava oma koppi, jossa on dvd sekä wifi. Ruokaa tarjoillaan seitsemän kertaa tunnissa ja se koostuu lähinnä suolasta ja sokerista. Herätys on klo 15, jolloin tarjoillaan aamiainen.

Varsinaista ohjelmaa ei ole, mutta illansuussa kaikki hoitolan teinit päästetään pihalle, johon on rakennettu lasten leikkipuisto. Tarkoitus ei suinkaan ole leikkiä laitteissa, mutta teinit tykkäävät istuskella sellaisissa. Hoitolan henkilökunta lähettää klo 22 alkaen viestejä nuorison kännykkään, jossa kyselevät missä he ovat ja koska aikovat tulla kotiin ja mikseivät voisi tulla jo nyt.

Hoitohenkilökunta toki tietää, missä teinit ovat, koska he siis ovat hoitolan suljetulla pihalla, mutta viestien tarkoitus on tehdä olo kotoisaksi.

Klo 24 aletaan soittaa haitarimusiikkia sekä Tshaikovskia ämyreistä, jolloin teinit siirtyvät koppeihinsa. Sinne tarjoillaan iltapalaksi sipsejä. He nukahtavat sipsipussi sylissään noin klo 04.

*

Kun vanhempien yökyläily on ohi, he tulevat hakemaan jälkikasvunsa, joka ei suostuisi millään palaamaan kotiin, koska hoitolassa on niin kivaa. Vaan pakko on palata, sillä hoitolan hinnat ovat ihan perkeleellisen suuret.

– Mutta joka euron arvoiset! ajattelevat tyytyväiset vanhemmat.

*

Ennakkotilauksia hoitopaikasta otetaan vastaan täällä.

Kommentit (7)

  1. Nalle

    Hei tää on ihan mahtava idea…. 😀 TOTEUTUKSEEN !

  2. Susanna

    Loistava idea!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *