Blogit
Teini talossa

Teinidraamaa

Pientä pääsiäisdraamaa täällä, kun teini jätti saapumatta kotiin perjantaina. Hän kyllä sanoi kenen luo menee, mutta emme tienneet missä tämä tyyppi asuu tai miten hänen perheeseensä saisi yhteyden. Ja oli siis kielletty, että ei, et saa mennä.

Mutta kun toinen ei vastaa viesteihin eikä puheluihin, niin paha siinä on mitään tehdä.
Seuraavana päivänä häneen sitten saatiin yhteys ja poika lopulta kotiin. Ei siinä sinänsä mitään ihmeellistä ollut tapahtunut ja vanhemmatkin olivat olleet kotona siellä sen kaverin luona. Mutta silti. Syvä huokaus, minkä jälkeen piti laskea kolmeentoistatuhanteen ettei olisi murhannut jälkikasvuaan.

Tilanne oli ja on kaikkiaan hankala. Mitä keinoja vanhemmilla on moisessa tilanteessa käytettävinään? Oma ideani oli sitoa lapsi ketjulla seinään niin pitkäksi aikaa että hän täyttää 18, mutta vaimo ei jostain syystä suostunut tähän (lepsu). Mitä muuta voi tehdä? Totta kai puhuimme ja paheksuimme, mutta ne ovat sellaisia asioita joiden suhteen vanha sanonta vedestä hanhen selässä pitää paikkansa.

Aresti? Vaan milläs pidät lapsen kotona jos se ei suostu siellä olemaan (ja jos sitä ei saa sitoa seinään).

Sitten keksin! Ratkaisu oli yhtä lähellä kuin tietokone. Kännykkälaskun maksajana pystyn sulkemaan hänen puhelinliittymänsä milloin tahansa. Se on asia, jonka jopa teini ymmärtää, koska sen ikäinen ei pysty hengittämään ilman kännyänsä.

Hah! Ja kun se sitten protestoi ja sanoi, että sittenhän mekään emme saa häneen yhteyttä, oli suuri ilo todeta, että entä sitten? Ei me näköjään nykyäänkään saada kun et vastaa puheluihimme.

*

Murrosiän syvyydestä ja käsittämättömyydestä kertoo myös se, että kun asiasta karkumatkan jälkeen keskusteltiin ja kävimme ymmärrettävästi hieman kuumana, niin mitä sanoi teini keskustelun päätteeksi?

– Voinksmäsaada tatuoinnin?

Huokaus.
 

Kommentit (8)

 1. Roope

  Juu sen kommentin oli vissiin tarkoitus osoittaa meille kuinka vähän hän vähät välittää meidän jutuistamme. Mutta sinänsä oot oikeessa: ihan hyvä että oli siellä missä sanoi olevansa. Olisi voinut vielä kertoa missä se on…

 2. Jaana

  Totta, teiniä ei voi sitoa kettingillä mihinkään, ei vaikka se kuinka vanhempiensa hermoja koettelisi ja polttaisi näiltä hihat. Meillä sattui joskus muinoin kuopuksen kanssa samantapainen juttu, ja koko homma oli mennä hirveäksi jankkaamiseksi puolin ja toisin. Puhuttiin ja huudettiin, mutta kukaan ei kuunnellut tai kuullut… Niinpä sitten lopulta päädyin kirjoittamaan lapselleni kirjeen – ihan semmoisen paperisen ja perinteisen – jossa kuvailin äitinä ja ihan puhtaasti omasta vinkkelistäni sitä kalvavaa huolta ja pelkoa, joka vanhemman mieltä kalvaa sudenhetkellä jolloin yö on synkkä ja pimeä, eikä teini ei pidä kiinni sovitusta, sulkee puhelimensa, etkä tiedä hänen olinpaikkaansa… Pikkuisen epäilin mahtaako kirje päätyä lukemattomana roskakoriin, mutta eikös mitä…viesti löysi vastaanottajansa ja muutamia kirjeitä heiteltiin puolin ja toisin vielä tuon tapauksen jälkeenkin.

 3. koo

  Teinien tarkoitus on varmaankin olla mahdollisimman ärsyttöviä jotta vanhemmat päästävät ne ns. irti ja muuttamaan omilleen..
  Itellä 4 poikaa, yksin huollan. 2 omillaan ja kahden kans ihan vitunmoista vääntöö… kaikki Roopen kirjoitukset tunnistan omikseni. Lisänä sossut ja poliisit….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *