Blogit
Teini talossa

Tappavia sairauksia

Luittekos päivän iltapäivälehdestä, että lääkäreillä on mennä hermo sairauksia googlettaviin potilaisiin?

En kyllä yhtään ihmettele. Toinen käy ensin kuusi vuotta lääkärikoulua ja opettelee mistä nuha johtuu ja sitten toinen tulee vastaanotolle ja ilmoittaa että kyseessä ei ole nuha ensinkään vaan aivokasvain ja että jos tohtori on toista mieltä niin haluan toisen lääkärin mielipiteen, nimittäin sellaisen, jonka mielestä tässä on kyse aivokasvaimesta.

Eikä sekään riitä, vaan potilaalla on yleensä hoitoehdotuskin valmiina.

Tavallaan lääkärien sopisi olla tyytyväisiä, säästävät aikaa ja saavat kuitenkin rahaa. Sehän on nimittäin vähän sama kuin jos veisin autoni korjaamoon, kertoisin korjausmiehelle mikä siinä on vikana, korjaisin vian ja kysyisin, että mitä olen velkaa.

Ilmeisesti lääkärit eivät yleensä tee näin – tai ainakaan muut kuin valelääkärit. Hyvä niin. Ihminen on monimutkainen otus.

Tosin taannoin minulle kävi vähän tuohon tyyliin. Olin loukannut selkäni minkä seurauksena käteni puutui. Menin lääkärille ja sanoin että käteni puutuu. Hän tutki minut ja kirjoitti diagnoosiksi: ”potilaan käsi puutuu”. Se oli tähänastisen elämäni lääketieteellinen tähtihetki ja harkitsin avaavani myös sydänkirurgiaklinikan.

*

Vaikka googlettaja saattaa joskus olla jopa oikeassa, kannattaa muistaa että googlettaminen on henkisesti vaarallista puuhaa. Sitä löytää sellaisia sairauksia itsessään, jollaisia ei tiennyt olevan olemassakaan ja joiden luultiin jo kadonneen maan päältä.

Siis niinku et iik! Ihottumani on selkeästi spitaalin esiaste!
Kauheaa! Kärsin lapasurkastumasta, tämä finni todistaa sen!
Herran jumala sentään, tämä kuhmu onkin syöpä!
Kauhea ebola päällä, ei nyt mitenkään voi tulla töihin!
 

Kommentit (13)

 1. Vieläkin välissä

  Minä pääsin kerran Tyksiin erikoislääkärille tutkimuksiin. Lueteltuani diagnosoituja vikojani klo 11.30 perjantaina, katsoi ylilääkäri kiireissään kelloaan:” Ai, sulla on niitä niin paljon… nyt en ehdi tutkimaan , kun olen menossa golfaamaan ja purjehtimaan… ja maanantaina jään eläkkeelle.

  Minut lähetti erikoislääkärille terveyskeskuslääkäri, sillä tarvitsin kuntoutusarvion Työeläkeyhtiöön. Arvaa kestikö kauan saada seuraava tutkimusaika? ;/

  Mikäs kiire sairailla?? vaan kun Kela painostaa..

 2. HanneleEspoo

  Hmm… itse en ainakaan käynyt matematiikan kokeessa, kun lääkikseen pyrin. Oli biologia, psykologia, kemia.

 3. Nele

  Lääkäreitä on joka lähtöön niinkuin hoitajiakin. Aikoja joissakin kunnissa on vaikea saada ja tehokkuus katsotaan potilasmäärän, ei laadun mukaan. Mitä enemmän käyntejä,sen parempi työntekjä? Me potilaat tiedämme toisin. Kohtaaminen on A ja O ja tarkka perehtyminen sairauteen.Se vaatii aikaa. Ennaltaehkäisevä terveydenhoito on viety pois ja hoidetaan vain sairauksia. Kaikki vaatii aika,mutta saako sitä potilas/asiakas ja hoitohenkilöstö? Koko julkinen terveydenhuolto menee vain alaspäin ja keskitytään tietotekniikkaan, muutosvastarintaan,jatkuvaan kouluttamiseen,kokouksiin> milloin saadaan hoitaa ihmistä? Milloin keskitytään siihen? Me potilaat/asiakkaat/hoitohenkilöstö; mitä voimme tehdä, että saamme äänemme kuuluville?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *