Blogit
Teini talossa

Talvi yllätti

Miten se talvi saattaakin yllättää näin pahasti ihmisen? Meidän pitäisi vielä saada kellarin katto valettua mutta lumipeite hankaloittaa asiaa merkittävästi. Lisäksi luulen, että pakkanen ei varsinaisesti nopeuta betonin kuivumista.

Sama juttu se on tosin joka vuosi: lumi yllättää aina ja pihalle jää hujan hajan kaikki mahdolliset ja mahdottomat asiat. Kuukausitolkulla sitä miettii, että kohta varmaan pitäisi siirtää nuo pois ennen kuin jäävät lumen alle, ja sitten se onkin jo myöhäistä.

Myönteistä on toisaalta se, että keväällä tulee kaikenlaisia kivoja yllätyksiä: ai tuolla se polkupyöräni oli! Kas, vihdoin löysin jakoavaimeni, lekan sekä kadoksissa olleen vasaran. Ai tuollako se kissa olikin?

Ei nyt sentään; kissa nimittäin lopettaa ulosmenemisen tasan sillä sekunnilla kun tassut alkavat kastua. Ulos se menee sitten taas huhtikuussa, siinä välissä se lihoo noin kymmenen kiloa, jotka tosin sitten taas kesällä laihtuu.

Se on vähän niin kuin ihmisilläkin, joskaan me emme laihdu niitä kiloja takaisin.

Vaan ei auta: on otettava kola kauniiseen käteen ja ryhdyttävä muistelemaan laulua, jossa kevät toi kevät muurarin jne. ja joka päättyy siihen, että kaikilla ulkona työtä tekevillä on talvella kurjaa, ainoastaan hamppari lihoo linnassa.

Silti: tuulta ja tuisketta päin!
 

Kommentit (3)

  1. Adine

    Aikuiset kolaavat ja harjaavat hampaat irvessä autoja esiin, kiukuttelevat muille kaltaisilleen liikenneruuhkissa, eivätkä ymmärrä, että lumen tärkein tehtävä on toimia rakennusaineena ja pulkka-alustana. Tyhmät aikuiset käskevät sisään kesken leikkien, eivätkä ne rukkaset tai housut ole ollenkaan niin märkiä kuin äiti tai isi väittävät. Sitä paitsi pulkasta sisätiloihin siirtyminen saa aikaan vähintään kolmiviivaisen d:n sellaisella desibelimäärällä, että Kuulonhuoltoliitto väläyttelisi punaisia liikennevaloja. Siis mitä tehdä? Unohtaa pakolliset menot ja nauttia talvesta. Kunnes huomisaamuna rumba alkaa taas.

  2. Roope Lipasti

    Tuossa on vähän samaa kuin siinä, kun olin viikko sitten seminaarissa, jossa yksi professori ilmoitti, että Suomessa on puita niin pirun paljon nimenomaan siksi, että lapset voisivat kiipeillä niissä! Se oli hyvä havainto. Niin kuin tuo lumikin… (kunhan se penteleen valu on ensin saatu tehtyä)

  3. Inka

    Meidätkin se talvi yllätti, tai siihen valmistautuminen siis. Viime talvena pakkanen meni pottukellariin ja imellytti perunat. Tänä syksynä vuorasimme maakellarimme kattoa kosteuseristeellä ja uudella maakerroksella. Vaan kuinkas kävikään. Meni pari viikkoa ja hups, meillä ei enää ollut kellarin kattoa, eikä edes kellaria, oli vain sortunut kasa ja perunat siellä alla varmassa tallessa. Sotkun siivous talon lattiaremontin ohella oli kuitenkin niin iso operaatio että uuden katon valaminen jää ensi kesään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *