Blogit
Teini talossa

Taivaassa

Näin alkoi hiihtoloma täälläpäin maailmaa. Näillä keleillä ei tosin voi mennä hiihtämään, on liian kylmä on miun makkuun. Liian kylmä siinäkin mielessä, että polttopuita on mennyt enemmän kuin lääkäri määrää ja ne alkavat olla totaalisen loppu. Hätävarana oli sentään yksi pieni tukkipino peltien alla, jonka sain kaivettua metrisestä hangesta. Sahasin ne (ovat kyllä kuivia) ja nyt pitäisi mennä hakkaamaan klapeiksi. Niillä pärjätään arviolta kaksi viikkoa.

Kesä, oi kesä, missä olet?

Kun en ole ulos tarjennut, olen tutustunut Bachin Matteus Passioon, joka esitetään täällä kulttuuripääkaupungissa maaliskuussa. Olen nyt kuunnellut sitä pari päivää edestakaisin Youtubesta.

Täytyy myöntää, että yhdyn niihin kommentteihin, joita ihmiset ao. teoksesta sinne ovat kirjoitelleet. Niiden keskeinen sanoma on, että mikäli taivas on olemassa, siellä soitetaan pelkästään Bachia. Erityisesti vaikutuin ”Erbarme Dich, Mein Gott” –osasta, jonka esitti joku Magdalena Kozena –niminen nainen. Itku meinasi tulla puolessa välissä, niin kaunista se oli. En ole koskaan, ikinä kuullut vastaavaa.

Kommentit (2)

  1. Muori

    Eihän tässä nyt itsellä vielä mitään hätää ole värjötellessä, kun vaan nuo vehkeet kestäisi. Auton akku toimii näemmä yhtä varmasti kuin junaliikenne, kun joutuu muutaman kerran peräjälkeen sammuttamaan menopelinsä parkkiin erinäisillä kioskeilla asioimisensa ajaksi. Voitaisiinko sopia pakkaslaki: auton saa ja voi näillä keleillä jättää käyntiin lyhyien asiointipiipahdusten ajaksi, ilman että kukaan sosottaa sormi pystyssä pakokaasupäästöistä tai ensimmäinen löytäjä varastaa avaimet virtalukossaan olevan aution ja hylätyn menopelin luullessaan sen olevan jätetty kierrätykseen…

  2. Roope Lipasti

    Joo, samaa mieltä: meilläkin meni autosta akku ja kun sitten sain sen kaapeleilla taas käyntiin, jätin sen pihalle hyrräämään puoleksi tunniksi, että vähän latautuisi. Täällä ei ole sormellaosoittelijoita, mutta kyllä hiukan tuli sellainen pistoksen tapainen omatuntoon.

    Kaveri lohdutti sanomalla, että Venäjällä kun on pakkasta vielä enemmän tehdään (tai ainakin aikanaan tehtiin) niin, että joulukuussa laitetaan Mosse käyntiin eikä sitä sitten ennen toukokuuta sammutetakaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *