Blogit
Teini talossa

Synttärisankari

Mulla on tänään synttärit. Täytän 28. Kiitos kiitos, mitäs tässä!

Oikeesti täytän 44. Tosin eilen luulin täyttäväni 45, joten itse asiassa olen nuorentunut vuoden. Mutta 28 kuulostaa hyvältä: on tarpeeksi nuori ollakseen tyhmä ja tarpeeksi vanha ettei sekoiteta kissanpentuun.

Vaikka kai 44 on ihan hyvä ikä, niin kuin kaikki iät. Itse ainakin olen aina ajatellut olevani mies parhaassa iässä. Niin seitsemänvuotiaana, kymmenvuotiaana, parikymppisenä kuin nytkin.

Ehkäpä juuri se on ihmisen elämässä hienoa: sitä on aika lailla sen ikäinen kuin on. Tuo oli niin typerä lause, että se vaatii selvennyksen.

Siis: ihminen on aina parhaassa iässä, koska jokaisessa iässä on puolensa. Kymmenvuotiaan intohimot ovat erilaisia kuin kolmekymppisen mutta intohimoja on molemmilla. On kaunista, jos saa nähdä koko sen intohimojen kirjon, mikä elämään sisältyy jos saa elää vaikka 90 vuotta.
Mulla on siihen vielä, ööö, 62 vuotta.
 

Kommentit (4)

 1. heidi

  Onneks olkoon! Samaa mieltä, että jokainen ikä on paras ikä – oli sitten mies tai nainen.

 2. Merja

  Onnea onnea onnea vaan, punainen tupa ja perunamaa. Hassu loru, mutta tuli jotenkin sinusta mieleen. Kiitos hyvän tuulen jutuista.

 3. Jaana

  Myöhästyneet onnittelut. Minäkin täytin pitkään joka vuosi 21v. ja se meni täydestä jonkin aikaa, mutta sitten alkoivat omat lapset kiriä äitinsä ohitse ikävuosissaan ja heräsi kysymys: paljonkos niitä vuosia onkaan mittarissa ihan oikeasti onkaan… No, onhan niitä – riittävästi… Mutta en tosiaankaan haikaile sen enempää 21. kuin 28:kaan perään. Näin on ihan hyvä. Ja parasta on, että mitä enemmän vuosia on kertynyt, sitä enemmän näköjään rohkenee olla sen ikäinen, näköinen ja tapainen kuin aidosti on ja elää sitä omaa ja oman näköistä elämää välittämättä siitä kuka siitä ehkä mitäkin mieltä sattuu olemaan.

 4. Roope

  Kiitos! Kivat synttärit oli!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *