Blogit
Teini talossa

Stalinin lapset

Luittekos lehdestä, että uusi nettipalvelu paljastaa vanhemmille lapsen olinpaikan (HS 3.6.)?

Palvelu perustuu luonnollisesti kännykkäpaikannukseen. Idea on varastettu Stalinilta, joka aikanaan sanoi: luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Moinen palvelu on vastenmielinen. Me aikuiset teemme lapsista yhä selkeämmin vankeja. Ja kun Suomessa elinkautinenkin on käsittääkseni 12 vuotta niin lapsien kohdalla se on näköjään paljon pitempi.

Ylitsevuotava holhoaminen tulee vastaan joka paikassa. Leikkipuistot on pehmustettu, leikit on ohjelmoitu ja jopa yläkoulusta (!) tulee jatkuvasti minun sähköpostiini tietoa jostain seiskaluokkalaisten kokeista, vaikka minä en käsittääkseni ole enää seiskalla, eikä minun tarvitse osallistua sellaisiin kokeisiin.

Missä vaiheessa lapset muka oppivat itsenäisiksi, elleivät he saa tehdä mitään ilman että joku kyttää selän takana?

Paljon enemmän kaivattaisiin nettisovellusta, joka olisi suunnattu lapsille ja josta he voisivat katsoa, missä vanhemmat ovat olleet heidän lapsuutensa ajan, kun heitä ei ole kotona näkynyt.
 

Kommentit (3)

  1. Kolmenäiti

    En voisi enempää olla samaa mieltä.

  2. sanna

    kerrankin joku uskaltaa sanoa tämän ääneen. Itse olen kurkkua myöten täynnä lasten yliholhoamista. Itse aion luottaa omiini ja antaa mahdollisuuden tehdä kuten itse haluavat, eikä aina sitä mikä minun mielestäni olisi parasta. Tuloksia saan seurata reilun 10v päästä. Hyvä siitä tulee.

  3. nippe

    usassa kaksi vuotta asuneena alkoi ahdistaa se teinien kuskaaminen kulman taakse ja että 13v ei voi menna potkimaan palloa ilman äitiä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *