Teini talossa
Teini talossa

Sketsi heräsi eloon

Anteeksi radiohiljaisuus, kesä vei mennessään…

Nyt olen kuitenkin palannut takaisin ruotuun ja vakavahenkiseksi sekä ryppyotsaiseksi yhteiskunnan tarkkailijaksi.

Aloitetaan vähän kauempaa: olen nimittäin silloin tällöin vuosien varrella tehnyt eri paikkoihin sketsejä ja kerran tein sellaisen, jossa ihminen soitti hädissään poliisille ja vitsi oli sitten siinä, että poliisi reagoi täysin väärin: ei kuunnellut lainkaan tai käänsi keskustelun johonkin omaan ongelmaansa yms. Toisinaan sieltä vastasi automaatti, joka neuvoi, mitä tehdä (paina yksi jos pakenet murhaajaa…)

Mutta niin se on, että todellisuus vetää aina paremmaksi. Luittekos lehdestä, että hätäkeskuksen päivystäjä oli tiedustellut mieheltä, joka soitti apua väkivaltaisen vaimonsa takia, että ”otat sä naiselta pataan?” Oli vielä kysellyt vaimon painoakin.

Siis eihän noin voi tehdä! Sehän on ihan sama kuin jos poliisi menisi selvittämään tappelua ja päätyisi potkaisemaan sitä, joka jo makaa maassa. (Tosin se taitaa kyllä on maan tapa.)

Tapaus oli törkeä, muttei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Tässä voisi nimittäin nyt olla mahdollisuus kustannussäästöille, joita tarvitaan alati enemmän, koska joudumme maksamaan omien lainojen lisäksi myös Kreikan velat.

Meinaan, että aika paljon säästettäisiin, jos muutettaisiin hätäkeskuksen toimintaperiaate laajemminkin tuohon suuntaan. Siis vaikka niin, että kun ukko saa sairaskohtauksen ja sitten akka soittaa ambulanssia, niin hätäkeskuksesta vain todettaisiin, mitäs elää niin epäterveellisesti, söisi enemmän salaattia. Ei me mitään läskisairaita lähetä hakemaan.

Tai palokunta ilmoittaisi, että kun on luvattu illaksi sadettakin, niin ei maksa vaivaa lähteä palopaikalle saakka, sammuu se valkea aikanaan itsestäänkin.

*

On myös todettava, että voi pieniltäkin naisilta saada pataan. Olen nimittäin juuri lukenut Millenium-trilogian, siis tämän Stieg Larssonin menestysdekkarin. Siinä toinen päähenkilö on 40-kiloinen heiveröinen nainen, joka muun muassa pistää enemmän tai vähemmän paljain käsin matalaksi kaksi Ruotsin pahamaineisinta moottoripyöräjengiläistä.

Oli muuten erinomaisen mainio kirja, suosittelen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *