Blogit
Teini talossa

Selkokielinen vihkikaava

Ei jumpe! Turun Sanomissa oli juttu että vihkitoimituksissa ryhdytään (jos haluaa) käyttämään selkokielisiä versioita!

Vau! Mutta ei siinä vielä kaikki: olen saanut käsiini tämän uuden, selkokielisen vihkikaavan.

Se kuuluu näin, olkaa hyvä. Kröhöm:

”Tahdotko sinä N.N. ihan sa-ta-var-mas-ti ottaa tämän M.M.n vaimoksesi? Siis oletko nyt miettinyt tätä asiaa kyllin pitkään? Ei, viikko ei riitä! Tahdot silti? Ja huomaat, että M.M. on luonteeltaan melko oikukas ja pahansisuinen. Ja olet tietoinen siitä, että hän tuskin tulee pysymään noinkaan kukkeana kovin monta vuotta? Edelleen tahdot? Ja käsität kautta kiven kannon mitä olet tekemässä? Hyvä on.

No entä sinä sitten, M.M.? Tahdotko ihan aikuisten oikeesti ottaa tämän N.N:n mieheksesi, vaikka hän suoraan sanoen haisee siltä ettei peseydy kovin usein. Tahdot? Ja olet tutustunut häneen ja tiedät, että hän ei ole ikinä tehnyt päivääkään töitä eikä aio vastakaan tehdä. Edelleen yes? Ja tahdot rakastaa häntä pahoina päivinä koska tuskinpa paljon muita tulee? Hyvä on. Täten julistan teidät… ei helkutti mieti nyt vielä, pliide! Haluaisitko vaikka vaihtaa johonkin paremmannäköiseen ja rikkaampaan?

Okei, itsepähän tätä kerjäätte. Täten julistan teidät aviopariksi so help me God."
 

Kommentit (2)

  1. Jaana

    Heh, tuo sinun vihkikaavasi voisi kaunistaa erotilastoja… Jos meinaan toiseenkin kertaan tulisi harkittua… Omissa häissäni jännitin aikoinaan niin paljon helmoihin kompastumista sun muuta, etten juurikaan papin puheista mitään muista. Mutta jos vastapeluriani on uskominen, niin johan tuli mahottoman paljon luvattua. Tapahtuihan vihkiseremonia ns. pitkän kaavan mukaan, mutta silti… Ettei vaan huonomuistista olisi vedätetty moneen kertaan vuosien varrella vihkikaavaan vedoten…

  2. Roope

    Varmasti kaunistaisi! Mulle on aina jäänyt mieleen se Uuno Turhapurhon hääkeikka kun kun häneltä kysyttiin, että tahdotko niin hän vastasi että ”Tahton tietenkin”, kääntyi kavereidensa puoleen ja huusi: ”Nonni, nyt sitä jätkät ollaan rikkaissa naimisissa!”

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *