Blogit
Teini talossa

Selkärankaa, moraalia ja malkoja silmässä

Kuudesluokkalainen meni tekemään voikkaria ja huomasi, kuinka joku edellinen voileiväntekijä oli jättänyt voin ja muut vermeet siihen pöydälle sen sijaan, että olisi laittanut ne takaisin jääkaappiin. Hän oli hyvin tuohtunut siitä, että voi oli ihan ”lötköä”. Niinpä hän piti tiukan moraalisaarnan löperöille kanssa-asujilleen.

Tämän jälkeen hän keksi, että voi ottaa jääkaapista uuden voipurkin, joka on säilytysolosuhteista johtuen sopivan kiinteää. Niinpä hän valmisti voileipänsä ja lähti menemään.
Hieman, ihan aavistuksen, hänen moraalisaarnansa tehoa vähensi se, että pojan jäljiltä pöydälle jäi nyt kaksi voipurkkia.
*

Sitä minä täältä voipurkin alta vain yritän piipittää, että tällaisina hetkinä on vaikea uskoa, että tämä seuraava sukupolvi tulisi milloinkaan maksamaan eläkkeitämme.
 

Kommentit (4)

 1. Topukka

  .

 2. Mari

  viisivuotias (joka on nyt jo kuusi ja huomattavasti paljon viisaampi (hmm..)) vei jogurttipurkin keittiönpöydälle (olohuoneesta jossa ei saa syödä, purkin päätyminen olohuoneeseen on vielä arvoitus) kun käskin viemään sen roskiin.
  Hetken päästä kyselin mahtaako meidän roskis sijaita tässä keittiönpöydällä johon hän totesi että ”Joo. Siihen kun laittaa roskia, sä puhiset vähän aikaa ja laitat ne sitten roskiin.”

  Tuli niin voimaton olo.

 3. Muori

  Ollos huoleton Iskä-Lipasti ja anna voin sulaa vaan; et sinä sinne eläkkeelle muutenkaan ikinä tule pääsemään. Eläkeikää nostetaan vielä moneen kertaan ennen sitä huomattavasti yli potentiaalisten eläkeläisten odotettavissa olevan elinikäennusteen.

 4. Roope Lipasti

  Niinpä se taitaa olla eläkkeiden kanssa. MIelestäni sopiva eläkeikä olisi 70, mutta sitten vielä pitäisi tietenkin olla niitä töitä, joista jäädä eläkkeelle…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *