Blogit
Teini talossa

Sekavaa uutisointia

Ovatkohan kaikki toimittajat koko ajan vielä enemmän kännissä kuin minä?
Ovat. Ainakin Ylen toimittajat. Mitenkään muuten ei ole selitettävissä äskeisen (5.1.) pääuutislähetyksen yhtä keskeistä uutista. Siis sitä, että oli kyselty suomalaisilta, mistä pitäisi meidän leikata, jotta tulevaisuutemme olisi turvattu.
Ylen henkilökunta oli tehnyt hienot käppyrät:
– Ainakaan ei saa nostaa veroja, sanoivat suomalaiset.
– Missään tapauksessa ei tehdä töitä minuuttiakaan kauempaa kuin nykyään, eläkkeelle pitää päästä 60-vuotiaana tai ainakin ihan heti sen jälkeen, jatkoivat kanssaihmisemme.

No, siinä ei ole mitään uutta. 

Sitten yleläiset jatkoivat ansiokasta yhteiskunta-analyysiaan kertomalla, mistä suomalaisten mielestä sopii leikata:
– Ainakin saa ottaa rikkaiden (yli 100 000 e/vuosi) lapsilisät pois.
– Lisäksi sopii leikata maahanmuuttajien sosiaalituista.

Sekin oli ihan tuttua jorinaa. Mutta nyt tulee se oikea uutinen: tuohon se ao. uutinen loppui.

Yle oli kysynyt ja suomalaiset vastanneet. Happy End.

Missään vaiheessa kellekään toimittajalle ei vissiin tullut mieleen, että Suomi otti vuonna 2010 velkaa noin 13 miljardia (siis jos luin valtiovarainministeriön käppyrän oikein, mutta mittaluokka kyllä on jotain tuollaista). Silläkö se kurotaan umpeen, että Björn Wahlroosille ja hänen kavereilleen ei makseta enää lapsilisiä? Tai muutamalle maahanmuuttajalle ei makseta sosiaalitukia (jotka he palauttavat suomalaisen yhteiskunnan käyttöön kuluttamalla ne riisiin, asumiseen ja sen sellaiseen)?

Haloo! Vähän suhteellisuudentajua! Eikö siellä toimittajakoulussa opeteta mitään?

Noilla keinoin säästetään noin 17 euroa. Vielä jää 12,9 999 983 miljardia kurottavaa. Se saadaan säästettyä jollain seuraavista keinoista:

1. Nostetaan veroaste kaikkialla oikein pirusti isommaksi: kun nykyään veroina tulee noin 30 miljardia, niin nostamalla Kaikkien Asioiden Veroprosenttia vaikka kolmellakymmenellä, aletaan päästä tuloksiin.

2. Tehdään pidempään töitä. Ottaen huomioon, että ihmiset elävät noin sata vuotta kauemmin kuin silloin kuin kansaneläkesysteemi keksittiin, idea ei kuulosta kohtuuttomalta (ja tämä koskee tietysti myös itseäni ja omaa sukupolveani, jotka sentään vielä olemme siinä iässä, että olemme kuolemattomia eli olemme veronmaksajia tosi pitkään)

3. Lopetetaan terveydenhuolto kokonaan tai korvata se ilmaisilla buranoilla (se tulisi pirusti halvemmaksi kuin nykysysteemi).

Siinä ne noin suurin piirtein ne vaihtoehdot ovatkin. Jaa niin: koulutus voitaisiin tietenkin lopettaa kokonaan. Lapsetkin tykkäisivät kun ei koko ajan tarvitsisi mennä kouluun.

Mutta että rikkaiden lapsilisiä ja maahanmuutatajien sosiaalitukia… Ei helkutti, että pistää oikein vihaksi tuollainen puusilmäisyys tärkeitä asioita käsiteltäessä.
 

Kommentit (2)

  1. Timo

    Eihän tuollaiselta uutiselta voi vaatia järkevyyttä, koska silloin pitäisi ymmärtää numeroita, eikä se kuulu toimittajien ammattitaitoon. Kaikki numerovirheet ovat ”inhimillisiä”, paitsi ehkä se, jos muistaa Matti Nykäsen ex-vaimojen määrän väärin.

  2. Muori

    Tai sitten toimittajat(kin) vaan ajattelevat sentissä olevan miljoonan alku. Kautta linjanhan yhteiskunnassamme tuntuu olleen jo pitkään vallitsevana käytäntönä pihistellä kympeissä ja samaan aikaan tonneja näyttää riittävän mielin määrin tuhlattavaksi asti… .

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *