Blogit
Teini talossa

Saunassa

Kummallista, luulin kirjoittaneeni tänne perjantaina yhden jutun, mutta nyt se ei olekaan täällä. Ettei olisi nyt Kiinan hallitus saanut vihiä kirjoituksistani, sen verran arkaluonteista materiaalia kun se oli…
No ei vaiskaan, kerroin siinä, että kirjani ilmestyi, onneksi olkoon, Roope.
Olen juhlistanut asiaa rakentamalla saunaa. Se on melkein viimeinen homma tässä puolitoista vuotta kestäneessä remontissa. Sen jälkeen on lähinnä jotain pientä maalaamista (ja yläkerrassa yhden huoneen rakentaminen, mutta sitä en uskalla edes ajatella).
Mutta: uskokaa tai älkää, saunasta tuli ihan saunan näköinen ja muistin jopa laittaa sinne sen jutun missä poltetaan puita ja joka tuottaa lämpöä. Lauteista puuttuu vielä yksi, mutta saanen sen kohta valmiiksi, joten tänään pääsisi sitten löylyihin!
Siis sikäli jos muistin rakentaa sinne myös savupiipun (tämä remppa on kestänyt niin kauan, etten enää oikein muista kaikkia pikku yksityiskohtia, mitä on tehty tai mahdollisesti unohdettu tehdä). No, ellei, sitten meillä on savusauna.

 

Kommentit (4)

 1. Adine

  Ja saunanrakennukseen myös. Yksityiskohtiin kannattaa sen verran kiinnittää huomiota, ettei käy niin kuin vanhassa eläinsadussa, jossa ei hiiriräätäliltä tullut kissalle takkia. Toisaalta kun on itse sekä tilaaja että toteuttaja, voi käydä satua paremmin. Saada ne loputkin lauteet paikalleen ja olla löylynlyömänä onnellinen.

 2. Muori

  Onneksi olkoon tuoreesta kirjasta ja hyviä löylyjä. Se on muuten aika noheva tunne kun ihan omin käsin rakennettuun saunaan ensimmäistä kertaa pääsee… Viestejä vetää ilmeisesti välistä muutkin tahot kuin Kiinan hallitus – ehkä – niin ainakin luulen… Ei ole kauankaan kun itse lähettelin sähköpostissa ihan asiallista liitetiedostoa, johon tietysti kirjoittelin pitkät-pitkät-pitkäveteiset saatesanat – no,posti lähti aikanaan ihan asiallisesti – matkasta unohtui vain se liitetiedosto, joka oli koko villiksen ydin…

 3. S

  Onnea kirjan ilmestymisen ja monien, erilaisten projektien päättymisen johdosta! Olen työskennellyt jo useita vuosia projektityöntekijänä, mutta en edelleenkään osaa kirjoittaa ensimmäisellä kerralla sanaa projekti oikein. Osaan kirjoittaa sen kynällä, mutta en koneella…pitänee jatkaa vielä projekteja. Toivottavasti niitä riittää vielä saunan valmistumisen jälkeen sielläkin!

 4. Roope Lipasti

  Kiitoksia kirjaonnitteluista!

  Saunakin tuli valmiiksi (tai melkein), joka tapauksessa olimme löylyissä ja kaikki tuntui toimivan. Ei ollut savusauna, vaan ihan perinteinen puulämmitteinen. Ja se jopa lämpeni ihan hyvin. Suihku siitä vielä puuttuu, niin että jouduttiin käymään ylhäällä kylppärissä mutta sekin on ihan pian hoidossa, kaakelit saumausta jo odottavat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *