Blogit
Teini talossa

Sääehdotus

Piti lähteä jo eilen juhannuksen viettoon, mutta sade ei oikein moiseen houkutellut. Tähän mennessä ollut melko liioiteltu kesä: ensin hellettä niin että heikotti, eikä voinut nukkua, sitten onkin satanut käytännössä koko ajan.

Huokaus. Mikä tässä nyt niin vaikeaa muka on? Siis: halutaan kauniita ilmoja, max 25 astetta lämpöä, kuitenkin vähintään 20. Sateen voi ajoittaa yöhön. Tätä pitää jatkua kolme kuukautta kesäkuusta elokuun loppuun. Syyskuuhun viileneviä ilmoja, kaunis ruska ja kesänhäivähdyksiä. Loka ja marraskuussa saa sataa. Joulukuuhun hiukan lunta. Tammi-helmikuu selkeää talvea, ei kuitenkaan pakkasta yli 15 astetta. Maaliskuu lisääntyvää valoa ja kevään tuloa. Huhti-toukokuu kaunista kevätsäätä, aurinko paistaa ja pikku hiljaa lämpenee.

Yksi tuollainen vuosi, por favor!

Sitä odotellessa, hauskaa juhannusta itse kullekin!
 

Kommentit (2)

  1. Adine

    Onkohan tuollaista vuotta koskaan osunut kenenkään kohdalle? Oma muisti ei ainakaan moista muista. Lapsena tosin tuntui, että kesät olivat parempia kuin aikuisena. Toki muistan kesäkuun 80-luvun alussa: mummolassa Savonlinnassa satoi lunta samaan aikaan kun omenapuut kukkivat. Ja olipa jonakin vuonna viimeisen kymmenen vuoden sisään Helsingissä 9 astetta lämmintä tammi-, maalis- ja kesäkuussa. Niitä oivia vuosia en vain muista. Onko vika vuosissa vai muistelijassa, tiedä häntä.

  2. Muori

    On sateessa ja myrskyssä puolensakin. Ajatelkaas miten nätit hukkumistilastot tältä juhannukselta jäi… Aatto on kuitenkin yleensä se pahin päivä tuolla vesillä ja nythän se oli keliltään kehnohko. Mutta ainakin täällä Savossa juhannuspäivä on aina yleensäkin kelistä riippumatta huomattavasti ”selvempi” ja rauhallisempi. Ja sääkin oli silloin jo ihan hyvä, mitä nyt joskus illansuussa vähän vettä vihmoi…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *