Teini talossa
Teini talossa

Rikastumaisillaan

Taas on se aika vuodesta, jolloin pitää olla kateellinen. Kävi näet niin, että verotietojen perusteella myös yksi tuttu kuuluu näihin merkittävän varakkaisiin ihmisiin; oli tienannut monta sataa tuhatta viime vuonna.

Ensimmäinen tunne oli tietenkin kateus. Ja niin oli toinenkin. Mutta sitten tuli myönteinen yllätys: huomasin olevani amerikkalaisittain kateellinen. Siis sillä lailla, että ryhdyin analysoimaan, mitä tuo tekee oikein ja minä väärin ja voisiko asiaa korjata ja miten.

Seuraavaksi askel oli miettiä, onko kysymyksessä ylipäänsä asia, joka pitää korjata.

Tämä tyyppi on yrittäjä. On uskonut itseensä, perustanut firman ja onnistunut. Hän tekee myös tosi paljon töitä – vaikka ei se kyllä mitään todista, moni muukin tekee paljon töitä eikä silti rikastu.

Piti siis pohtia, haluaisiko tehdä samalla lailla paljon töitä ennen kaikkea rahan takia (hän kyllä vielä, kaiken kukkuraksi, tykkää työstään).

Ja vastaus? En ehkä haluaisi. Pidän nykyisestä elämänrytmistä ja palkkakin piisaa tarvittavaan. Mutta pienen siemenen se verotieto jätti kuitenkin itämään: että pitäisikö keskittyä edes vähän enemmän siihen rahapuoleen. Kyllä se monta sataa tuhatta vuodessa sen verran hauskalta kuulosti.

Mutta jos vaikka tyytyisi hiukan vähempään, vaikka vaivaiseen 300 000 vuodessa tai jopa surkeaan 250 000 euroon (eikä sitten vastaavasti näkisi kauheasti vaivaa sen eteen. Miltä se kuulostaa, lähtisikö joku mukaan projektiin, jonka idea olisi vähän töitä mutta paljon rahaa?)
 

Kommentit (14)

  1. Vierailija
  2. Vierailija
  3. Vierailija
  4. Vierailija
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *