Blogit
Teini talossa

Rautaista touhua

Talomme uudisosan perustuskuoppa on kaivettu ja olemme tekemässä sokkelin raudoituksia. Siinä on mennyt koko viikonloppu (ja viime viikko ja ensi viikko) ja nyt väsyttää.

Mutta tällainen väsymys on kuitenkin mukavaa väsymystä. Tuntee olleensa hyödyllinen jollei maailmalle niin itselleen kumminkin. Raudoittaminen on sitä paitsi kohtuullisen mukavaa puuhaa ainakin vielä kun ei ole pakkasta.

Yksi asia meitä vähän on kyllä harmittanut. Tuossa Turun tien varrella on nousemassa kaksi valmistaloa, joiden tekeminen aloitettiin vähän sen jälkeen, kun me jo olimme aloittaneet. Nyt siellä on molemmat talot pystyssä, laudat seinissä, ikkunat paikallaan, katto pitämässä ulkoilman ulkoilmassa, pihat muotoiltu valmiiksi ja varmaan suanakin lämpimänä. 

Ja me olemme vielä siellä montussa.

Toisaalta: ne valmistaloihmiset luultavasti maksavat nelinkertaisen hinnan ihanuudestaan. Se vähän lohduttaa. Silti: se nopeus on ihan käsittämätöntä. Tietääkö muuten kukaan, onko niissä valmisseinissä taulutkin valmiina siinä vaiheessa kun ne nostetaan pystyyn?
 

Kommentit (5)

 1. Maru

  Lupaan sinulle Roope, että kun lisäosa lopulta valmistuu, niin siinä sitä on yhteistä muisteltavaa. Ainakin lapsilla, jotka muistavat, että lopulta isän vasaranpauke oli ihan yhtä hyvä, kuin isän lukema iltasatu. Ja se on sitte ihan itte tehty. Se talo, tai ainakin sen osa. Me ainakin ollaan ikityytyväisiä kahdeksan neliön keittiön lisäosaan, vaikka aikaa kului 3kk (siinä muut jo tekee koko talon). ”Me tehtiin se” – fiilistä kun ei ihan heti kaupasta saakaan !

 2. Muori

  Kyllähän itse tehty on aina itse tehty ja hiki, kyyneleet ja kipeät lihakset vaivan väärtti. Itselleen kun vielä tuppaa tekemään asioita ajatuksella ettei hommaa ihan heti uusita, ja niinpä tohdinkin veikata Roopenkin pytingin seisovan kartanolla omenapuun katveessa vielä siinäkin vaiheessa kun monesta valmistalosta on jäljellä muisto vain. Ajatelkaapa vain pappojen aikoinaan Saimaa-askin kanteen tekemiä rakennussuunnitelmia ja niiden toteutuksia: terveitä hirsirakennuksia asutaan yhä, mutta 70-luvun talot alkavat monin paikoin olla jo ongelmajätettä…

 3. Roope Lipasti

  Kiitos kannustuksesta! Nyt takaisin monttuun.

 4. riut

  tuotapa aattelin juuri muorin tavvoin. Kyllä se roopen kartano on pystyssä sitteki ku muut on lahonnu aika päivää. Elä vaan tee liian tiukkaa säästöenergiamuovipukettia niinku ne talot on, joissa o kylypyvesi ammeessa valamiina ku talua nostetaan pystyy

 5. Roope Lipasti

  Eiköhän tämä vielä iloksi muutu: eilen oli valu ja nyt olemme ylhäällä sieltä montusta. Paljon on vielä tehtävää, mutta nyt ei enää sade haittaa ihan niin paljon!
  PS. Kylpyvesi valmiina! Siinäpä tuotekehityksen paikka talotehtaille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *