Blogit
Teini talossa

Raskaassa sarjassa

Kävimme viidesluokkalaisen kanssa eilen nyrkkeilemässä.
Emme siis toisiamme vastaan (sitäkin tehdään päivittäin, mutta enemmän sanallisella tasolla).

Poika on ollut innokas hakkaamaan nyrkkeilysäkkiämme ja toivoi päästä kokeilemaan ihan oikeasti millaista nyrkkeilyn treenaus voisi olla. Itsekään en ole kokeillut ja kiinnosti. Niinpä otimme sitten kahdestaan yksityistunnin, jolla käytiin läpi peruslyönnit ja sitten hakattiin säkkiä tunnin verran niin paljon kuin sielu sieti.
Aika paljon se sieti, mutta hentojen kirjailijanranteiden kanssa oli toisin.
Tänä aamuna kun heräsin, molemmat ranteet olivat sellaisessa kunnossa, ettei kynä ollut pysyä kädessä. Sattui ihan järjettömästi ja sattuu edelleen. Olisi ollut tennistunti tänään kahdelta, mutta ei toivoakaan, että jaksaisi nostaa jotain niin painavaa kuin tennismaila.
Mutta oli se hauskaa, ei voi muuta sanoa. Uudestaan!

 

PS. Kyl se viidesluokkalainen tykkäs.
 

Kommentit (4)

 1. Mamma mia

  Täällä naapurikunnassa kävin naisten kuntonyrkkeilyssä pari talvea kunnes tila tarvittiin junnuille, harmi se. Mutta niinä vuosina ei ollut päänsärkyä ollenkaan. Nyrkkeilysäkkejä hakatessa sai hartiatkin sen verran liikettä, oli mahtavaa.

 2. Muori

  Meillä hankittiin jokunen vuosi takaperin säkki kotikäyttöön junnun innostuttua asiasta. Säkkiä käyttää nykyään (ainakin satunnaisesti) koko perhe ja se on sauvakävelyn ohella mitä parasta harjoitusta yläkropan lihaksille (toki kokonaisvaltaisestikin ajatellen uusia lihaksia löytyy muualtakin…), ja kyllähän siinä pienet kiukut katoaa säkkiä pieksäessä: kiukunkohteen kuva teipataan tarvittaessa säkin kylkeen… Tosin kotiin säkkiä hankkiessa kannattaa ensin selvittää kiinnitysmahdollisuus ja tehdä vähän lujuuslaskelmia. Ainakin meillä säkki jouduttiin pulttaamaan lujempaan lujuuslaskelmien petettyä ensimmäisellä kerralla. Eikä ehkä kannata sortua hankkimaan markkinoilta löytyvää säkin hempuli versiotakaan, vaikka halvalla pienemmän säkin saisi, ja kyllä sopiviin hanskoihinkin kannattaa satsata, jos touhua aikoo jatkaa ja siitä nauttia.

 3. Roope Lipasti

  Meillä on aika hyvä säkki, mutta pirun painava, joten lujuuslaskelmia tosiaan tarvotaan. Tulevan kellarin betonikatossa varmaan pysyisi, jos sinne saisi upotettua kyllin paksun propun.

 4. Muori

  Painava se tosiaan on, toisin kuin ne markkinoilla olevat leluversiot… Meillä on nykyään järjestetty (ihan vaan pikku ”muutaman vuoden” hommeli oli se…) kuntoilutilat plus saunaosasto entisen navetan tiloihin, jossa katto kestää kyllä ja tilaakin on niin nyrkkeilysäkille, punttipenkille, kuntopyörälle plus lukuisille muille giljotiineille jotka ovat vielä päiväunien astella… Ja enemmän niitä tulee näköjään käytettyä välineistön ollessa aina ns. hollilla eikä takkuisten takana jossain peränurkassa. Onkohan ihminen muuten ihan viisas tuntiessaan viehtymystä rääkätä itseään lukuisin eri menetelmin…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *