Blogit
Teini talossa

Puhelinlasku

Mistä näitä laskuja oikein tulee? – No Saunalahdelta tietenkin!
Kun perheessä on kuusi kännykkää, lankapuhelin ja nettiliittymä, siitä seuraa, että joka viikko tulee kaksi puhelinlaskua (se ikään kuin ”ylimääräinen” puolikas lasku johtuu siitä, että joku maksu on aina myöhässä ja tulee karhu).
Näin ollen jos puhelinta käytetään maltillisestikin, kuukausittainen lasku on lähemmäs kaksisataa euroa. Sama numeroin: 200 €.
Muistatteko vielä 1970-lukua tai 80-lukuakin, jolloin puhelinlaskua yleensä vahdittiin tiukemmin kuin perheen teinin kotiintuloaikoja? Puhelimet alkoivat piristä vasta uutisten jälkeen, koska silloin astui voimaan joku iltahinnasto eli puhelut olivat halvempia (ainakin kaukopuhelut, niin muistelen). Jos silloin olisi kuukausittainen puhelinlasku ollut yli tonnin, perheet olisivat taatusti luopuneet puhelimesta ja siirtyneet takaisin kirjekyyhkyjen aikaan.
Välillä tulee sitten yllätyksiäkin, kuten neljäsluokkalaisen viidenkympin lasku, kun hän ei ymmärtänyt, että numerotiedustelu on maksullinen. Tai esikoisen sama summa, kun hän ei ymmärtänyt, että kavereiden kanssa on mahdollista kommunikoida esimerkiksi kasvotuksin, eikä vain lähettelemällä tyhjänpäiväisiä viestejä yöt läpeensä.
*
No, sovimme sitten hänen kanssaan parinkympin saldorajasta, minkä seurauksena hän on ollut jo viikon ja on vielä toisen viikon tilanteessa, jossa ei pysty soittamaan tai lähettämään viestejä, ainoastaan vastaanottamaan niitä.
Luulen, että sen kasvattavampaa pariviikkoista ei ole kuunaan nähty.
 

Kommentit (3)

  1. Muori

    Minun kännykkäni löysi itsestään viikonloppuna uuden ominaisuuden: sillä voi kyllä soittaa ja siihen voi soittaa, mutta vain minä kuulen mitä puhutaan – ellei nyt sitten se toisessa päässä lörpöttelijä satu olemaan fyysiseltä sijainniltaan huutomatkan kantaman sisäpuolella. Olisikohan rakkine nyt uinut sateessa kerran liikaa… Tuntuu aika aneemiselta yrittää tekstarilla selittää: -Ei, en ole tullut mykäksi vaikka ääneni ei juuri nyt voikaan luokses tulla…

  2. maikko

    Minulla on nimissäni kaksi kännykkää.Toinen on pojalla ja poika Tampereella. Kaikki toimii, mutta lasku on toispuoleinen, minun puhelin 10-12e/kuukausi. Pojalla 50-60e/kuukausi.Sopimus kun on 2v. niin minkäs teet. Puk-koodia olen joutunut soittelemaan asiakaspalvelusta muutaman kerran lauantaiyöstä.Kun omistaja vain saa sen.

  3. Roope Lipasti

    Minunkin kännykkäni osoitti – ehkä tämän marinani seurauksena – itsestään uusia ulottuvuuksia. Se väittää lataavansa itseään vaikkei se ole edes seinässä! Tässä säästyy vielä pitkä penni! (Tai sitten se on hajoamassa lopulllisesti)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *