Blogit
Teini talossa

Pomoilua

Nyt on sitten tämäkin ihme nähty: Suomen Merimies-Unionin johtaja Simo Zitting vaikutti älyköltä eilisissä uutisissa, joissa käsiteltiin AKT:n tilannetta. Meinaan vaan, että kun tuo Merimies-Unioni nyt ei kumminkaan ole varsinaisesti tunnettu sympaattisuudestaan ja vastuullisuudestaan.
Voin hyvin kuvitella, että jos siellä olisi haastateltu Paperiliiton puheenjohtajaa, Paperiliitto olisi voitu muuttaa Helsingin yliopiston tiedekunnaksi, kun siellä olisi näyttänyt olevan niin fiksuja tyyppejä johdossa.
Vaan niin se on, että sokeiden valtakunnassa silmäpuoli on kuningas.
Jos vertailukohtana on AKT:n käyttäytyminen Hilkka Ahde –asiassa, niin muut perinteiset rettelöintiorganisaatiot näyttäytyvät käytöskoulun priimuksilta.
Sitä minä tosin ihmettelen, että mistä näitä timorätyjä oikein sikiää ja miten he pääsevät johtotehtäviin, kun ovat niin elämästä vieraantuneita ja kaikkivoipia, että kuvittelevat voivansa tuosta vain erottaa kiusaamissyytöksen esittäneen tyypin kesken kiusaamista selvittävän prosessin.
Huhhuh.
 

PS. Itselläni ei ole koskaan ollut ihan täysin hullua pomoa, mutta yhden kerran yksi pikkupomo sanoi minulle epäreilusti ja pahasti ja muistan sen vieläkin, 15 vuoden jälkeen. Tästä voisi äkkiseltään vetää sellaisen johtopäätöksen, että pomojen kannattaa olla tarkkana miten alaisiaan kohtelevat. Huonoista fiiliksistä ja epäreiluuden kokemuksesta ei synny hyvää työpanosta. Päinvastaisesta tilanteesta taas hyötyy koko firma. Juuri siksi johtajavalinnat ovat niin tärkeitä.

Kommentit (1)

  1. Muori

    Minusta vaikutti pikku paniikissa tehdyltä hätäjarrurukselta tuo potkujen antaminen. Ei ihan loppuun asti harkittua. Jos järki olisi ollut mukana, niin olisi pitänyt ymmärtää että omaan niskaanhan se loppujuna sieltä vielä tulla rysähtää kunhan vauhti kiskoilla hiipuu. Hurjinta tuossa touhussa on minusta se, että juuri siellä missä pitäisi ihmisten työhyvinvoinnin olla periaateessa ihan sydänten asia, sattuu ja tapahtuu yhtä ja kolmatta… Toivottavasti tapauksesta opitaan jotain – vaikkapa se että valtaan kuuluu vastuu ja valtaa tulisi käyttää oikein, ja työilmapiiri on ihan meidän kaikkien työelämässä olevien – mutta ennen kaikkea johtoportaan asia. Itsellänikin on sen verran kokemusta muilutuksesta, että tiedän touhun päätyttyä tarvittavan aika monta onnistumisen kokemusta haavojen paikkailuun ja oman arkuuden voittamiseen. Enkä nyt tarkoita sitä, etteikö pomo saisi antaa kritiikkiä: saa ja pitääkin antaa tarvittaessa. Mutta rakentavalla tavalla – ei nolaamalla ja itkettämällä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *