Blogit
Teini talossa

Pim, olet kemisti!

Katselin Breaking Badia ja löysin sisäisen kemistini. Ajattelin, että jos tuollainen näyttelijänplanttu osaa valmistaa niin puhdasta meta-amfetamiinia, niin kyllä minä lukiopohjalta osaan yhden lammen kirkastaa.

Kirjoitin siis kirjeen Kemiraan mutta he sanoivat toimittavansa kirkastusaineita vain säilörekoittain. Olivat ystävällisiä kuitenkin ja selittivät mitä pitäisi tehdä. Polyalumiinikloridi olisi ratkaisu ja se pitäisi vain saada sekoittumaan veteen niin kohta hohtaisi herran kirkkaus lampemme yllä.

Sain tilattua Walter Whitelta oikeaa ainesosaa sopivan määrän ja eiku hommiin. Koko päivän kastelin kastelukannun kanssa lampea ja koetin uppopumppujen kanssa sekoittaa vettä. Puuttui vain, että olisi satanut, koska silloin kastelukannun kanssa lammen kasteleminen olisi ollut vielä naurettavamman näköistä.

Ja lopputulos?

Ei tapahtunut mitään. Ei yhtään mitään. Ei kerrassaan mitään. Olkoon tämä kaunis tarina opetuksena kaikille niille, jotka ovat ajatelleet tänään pinnata töistä ja lähteä kirkkaamman veden tähden kastelemaan Saaristomerta kastelukannun kanssa. Ei maksa vaivaa.

Huomenna ajattelin poistaa maailmasta ilmansaasteet.

Kommentit (3)

  1. :)

    Minä puolestani päätin SÄÄSTÄÄ enkä ostanut 10 euron hintaista kompostiherätettä. Kyllähän minä itse nyt kotikemistinä yhden herätteen tekaisen, ja ihan niistä aineista mitä kaapissa sattuu olemaan. Lämmintä vettä oli tosin hanassa, ei kaapissa, mutta siihen sekoittelin hiivaa, sokeria ja leivänpalasia ja tadaa, yhtäkkiä kompostin lämpömittari hurahti 20 asteeseen. Sinne on nyt raahattu sitten vaikka minkälaista jätettä, kunnes mies keskeytti puuhat ja kysäisi, että olenko varma että komposti toimii? Miten niin ei toimisi, jos se on kerran lämmin? Öööö.. ai niin, nythän on helleaalto. Viime syksyinen myrsky nimittäin kaatoi kompostin ja vaarana on, että se ei lähde toimimaan sitten millään, jos se on haljennut jostain (toinen komposti meni noin tuhanteen palaseen samassa myräkässä). Noh, MINÄ se en ole, joka lapioi sen tyhjäksi, jos lämmöt kompostissa tippuu samaa vauhtia kuin helteet häviää. Minä ehkä investoin kympin siihen oikeaan herätteeseen ja sen jälkeen korkeintaan levittelen käsiäni avuttomana ja katson, kun mies lapioi mätiä tomaatteja ja parisuhteen lämpötila laskee samaa tahtia kompostin lämmön kanssa.

  2. Jaana

    Voipi olla että tämä on tyhmä kysymys, mutta minkäs ihmeen ja kumman takia sen sun lampesi veden tarttee ylipäätään olla kirkasta? Ota, hyvä mies, kirkas vesi hanasta… Olin viikonloppuna starttaamassa uistelukautta aika isolla järvellä, ja kas, sielläkin oli vesi tavattoman sameaa ja mutaista (ei tavallisesti ole ollut). Mutaisuus lienee ollut peruja edellisen viikon rajuista 40 millin sateista ja niiden aiheuttamista valumista pelloilta ja rannoilta. Yhtään kastelukannu-ukkelia ei silmiini osunut, mutta vesi kirkastui (ja kalan ruokahalu parani) selvästi päivä päivältä niinä poutapäivinä joina siellä vapani kanssa mesoin. Eli kannattaisko joskus ottaa oppia meiltä – en nyt heimoani kehu, mutta sanonpahan kuitenkin, viisailta savolaisilta näyttelijöiden sijaan: myö ee niätse suotta hötkyillä ennen aekojaan, myö vuan ongitaan ja ootetaan ihmettä – ja tät-tä-rät-tät-tää ihmehän tapahtuu jahka se vuan kerkiää.

  3. Roope Lipasti

    On se kuulkaa kivaa, että uimavesi olisi kirkasta. Ja juoma myös, ei sillä. Komposteista kokemukseni on, että ihan sama mitä herätteentapaista sinne heittää, lopputuloksena on aina haisevaa mönjää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *