Blogit
Teini talossa

Pääkaupungissa

Kävin Helsingissä. Tiedättehän, se pääkaupunki siellä idässä Pietarin lähellä. Mennessä oli tunti ylimääräistä aikaa ja lähtiessä saman verran, enkä osannut käyttää sitä mihinkään muuhun kuin odottamiseen. Oli Stockmann vieressä, Forum ja Kampin ostoskeskus. Kiasmassa olisi voinut käydä tai Musiikkitalossa.
Mutta minä poika se odotin penkillä.
Elämä on juuri tällaista: väärät ihmiset ovat oikeissa paikoissa ja oikeat ihmiset väärissä. Lyön vetoa, että vaimo olisi keksinyt hyvinkin ajanvietettä Helsingin keskustassa kahdeksi tunniksi tai vaikka pidemmäksikin.Hän sillon tällöin oikein vasiten hankkiutuu tähän sumuiseen ja sateiseen kaupunkiin, jossa naapurit tuskin tuntevat toisiaan.
Minusta on alkanut tuntua, että ihminen menettää jotain oleellista, kun ei tykkää kaupoissa kiertelystä. Jää paitsi jostain keskeisestä elämän mysteeristä Ja vähintäänkin jää paitsi kasasta kalsareita ja paitoja, koska ei tule ostettua sellaisia kun ei tykkää ostelemisesta. Sitä paitsi kuntokin karisee, kun ei shoppaile.
Hommasin nimittäin askelmittarin yhtä lehtijuttua varten. Helsingin-reissulla, siellä penkillä istuessa, askeleita ei paljon kertynyt. Sen sijaan eilen ihan tavallisella kauppareissulla oli toinen ääni kellossa. Parkkeerasin autoni paikallisen Citymarketin kaikkein kauimpaiseen nurkkaan ja mittasin, kuinka paljon tulee käveltyä ihan tavallisella kaupassakäynnillä.
Se teki kuulkaa uskomattomat 1,5 kilometriä (tosin jouduin etsimään yhtä erikoislamppua ja siinä meni ainakin pari sataa metriä). Yhtä kaikki: Unohtakaa jumpat! Unohtakaa kuntosali! Käykää hypermarketissa!
 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *