Blogit
Teini talossa

Nurmikko

Kai se on pakko myöntää: ruoho vihertää siihen malliin, että kohta on ihan pakko ottaa ruohonleikkuri esiin. Ja sitten se onkin menoa seuraavat neljä kuukautta. Lisäjännitystä tähän tuo se, että on äärimmäisen epätodennäköistä, että yksikään (juu, niitä on monta) ruohonleikkuri lähtisi tuosta vain käyntiin.
Luultavasti eivät lähde ja koska minä en edelleenkään ymmärrä mitään moottoreista (enkä voisi mitään asiaa enemmän inhota kuin jotain helkutin kaasuttimen puhdistusta tai tulpanvaihtoa), asialle ei ole paljon muuta tehtävissä kuin viedä koneet huoltoon.
Se taas on vaikeaa, koska kunnan ainoa pienkonekorjaaja jäi eläkkeelle pari vuotta sitten. Moderni elämä on kaiken huonontumisen historiaa, en muuta sano.
*
Myönteisiäkin uutisia silti on: neuvottelin eilen tyttären kanssa sopimuksen, että hän huolehtii koko kesän ajan nurmikoista ja minä maksan sitten sen saman mitä kuntakin maksaa kesätyöläisilleen. Siitä tulee koulujen kesäloman aikana noin viikon mittainen pieti.
Oikeastaan tämä on siis win win –tilanne: jos saan koneet käyntiin, tytär leikkaa nurmen. Ellen, no, silloin niitä ei leikkaa kukaan – en siis joudu kummassakaan tapauksessa hommiin.
 

Kommentit (3)

 1. Muori

  Ei hätä ole tuon näköinen eli vielä on toivoa – nousevassa polvessa meinaan… Meillä juniori oli aikoinaan tettiläisenä pienkonekorjaamolla ja mitäpäs se siellä muuta teki kun rassasi päivästä toiseen ruohonleikkureita – luojalle kiitos tästä opetuksesta ja kokemuksesta, kiitos koululaitos ym. ym.! Nyttemmin homma jatkuu ”harrastuksena” (eli korjaat ja huollat tai itket, korjaat ja huollat…) eli siinäpähän rassaa muorin koneet ajokuntoon osatessaan.

 2. Marikki

  Tuollaiset työdiilit on vähän hankalia, jos ei ole selkeää sopimusta, milloin työ pitäisi tehdä. Meilläkin on kokeiltu nurmikon leikkuuta, mutta kuka sen määrittelee, milloin ruoho on niin pitkää, että pitäisi leikata. Kun se minusta on pitkää ja sanon murkulle sen, niin vastaus on että joo joo, huomenna. Niitä huomisia voi tulla montakin, ennen kuin homma tapahtuu.Pitäis varmaan sopia joku millimetripituus, jonka jälkeen leikkauspuuhaan on ryhdyttävä. Silloin ehkä tarkan äidinkin hermo kestäis…

 3. Roope Lipasti

  Mä oon huomioinut tuon määrittelyongelman: nurmikko leikataan kerran viikossa (ei kyl tarttis edes ihan niin usein, mutta selkeyden vuoksi). Mikä parasta, sovimme, että palkka maksetaan kaksi kertaa kesässä ja se on all or nothing -diili, eli koko homma hoidetaan ja sit saa rahat tai jos jättää kesken niin sit ei saa penniäkään.
  Siis tällainen Donald Trump -tyyppinen diili!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *