Blogit
Teini talossa

Nuori kirjailija

Kiitos kysymästä, hyvin menee!

Pääsin nimittäin mukaan Hesarin esikoiskirjailijakilpaan, splendid! Tosin äsken yksi toimittaja soitti ja kysyi, että mikäs esikoiskirjailija sinä muka olet, kun olet kirjoja ennenkin julkaissut.

– Jaa, minkäs sille voi, kun on aina niin tuore! vastasin.

Ei vaiskaan: se meni niin, että lastenkirjoja ei lasketa, kun kyse on nimenomaan aikuisten romaanista. Ja sittenhän minulla on vielä Pihalla-kirja, jonne on koottu näitä Kotivinkissä julkaistuja Pihalla-pakinoita, joten sekään ei ihan virallisesti täytä rompskun määritelmää, kun ei siä oo mitään sellaista mitä ei aiemmin olisi lehdessä ollut (vaikka kernaasti näkisinkin kaiken tuotantoni maailmanluokan romaanitaiteena). Lisäksi olen tehnyt merkittäviä historiikkejä Metsolle peräti kaksi kappaletta, mutta niidenkin kaunokirjallinen anti on niukkaa.

Sen sijaan graduni voisi kyllä määritellä ranskalaiseksi uuden aallon romaaniksi, kun se oli ihan järjettömän käsittämätön ja tylsä.

 

Niin että tässä sitä nyt ollaan vähän pöllämystyneenä, mutta tyytyväisenä.
 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Hyvä kun pääsit ja onnea otteluun! Vaikka kieltämättä käsitys ”oikeasta kirjasta” on tosiaankin aika häilyvää sorttia, ja aika moni tuntuu tosiaan mieltävän vain romaanin oikeaksi kirjaksi. Ja ainakin jos johonkin kokoomateokseen tekstisi saat mukaan ängettyä – vaikka miten kovan kisan lopputulemana – niin todennäköisesti saat lopun ikääsi vastata ”koska sulta se oikea kirja ilmestyy”-kysymyksiin ja kuulla ”semmonen mitätön pätkä siellä nyt julkaistiin”-kommentteja…

  2. Roope Lipasti

    Näinhän se usein menee. Tänään pääsin kuitenkin kertomaan siitä ihan oikeasta romaanista kaikkien mahdollisten määritelmien mukaan, eli Rajanaapurista ja eka esiintyminen meni ihan hienosti, vaikkei niin aamulla vielä kauheesti porukkaa ollutkaan. Iliapäivällähän Helsingin messuilla on niin paljon porukkaa, että siellä on hankala edes kääntyä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *