Blogit
Teini talossa

Myrsky

Yksi kolmesataa metriä pitkä kuusi kaatui pihalta, ei onneksi minkään rakennuksen päälle. Hyvä puoli oli, että sen juurien alta paljastui kultakaivos. Lisäksi kaatui pari vähän pienempää puuta. Viimeksi Tapaninmyrskyssä kaatui kaksi saman kokoista kuusta enkä ole vieläkään saanut niitä kokonaan pilkotuksi. Saa nähdä koska tämä urakka on valmis…

Ihmeellisin oli kuitenkin trampoliini, joka pomppi boing boing pihan läpi lähes sadan metrin matkan ja päätyi kuusen juureen sellaisessa solmussa, etteivät edes lasten nauhalenkkarit yllä sellaiseen umppariin. Voin vakuuttaa, että silloin asiat ovat melkoisessa sotkussa. Kumma kyllä se ei ollut tuhonnut mitään mennessään.

Bonuksena hevostallin katolle tuli kattoluukku, kun yksi pelti lähti muuttomatkalle etelään, läps läps. Skeittiramppi, no okei, ”skeitiramppi”, oli palasina ympäri nurmikkoa, yo.

Huolella pellein (ei siis klovnein, koska niiden työehdot ovat niin naurettavat) peitelty ebenpuuvarastoni oli paljaana ja ne pellit olivat naapurin puolella.

Viikonloppuna saa siis ryhtyä siivouspuuhiin. Koko piha on myös erilaisen risun ja rosun (itsekeksimä sana) peittämä.

Yöllä ei pystynyt nukkumaan ollenkaan, kun meteli on niin hirveä ja tuntui kuin talo olisi lähtenyt lentoon. Ja sähköt tietenkin menivät. Nuorimmainen ei päässyt edes kouluun, kun sielläkään ei ollut virtaa – ei seinässä eikä opettajissa. Hän ajatteli sitten katsoa Simpsoneita koko koulupäivän ajan.

Paitsi että…  öö, oiskos sähköllä ja televisiolla joku kohtalonyhteys?

Onneksi on mummilat lähellä, niin että Simpsonit saatiin pyörimään ja minä pääsin koneeni kanssa töihin. Tai siis Faceen, mutta ymmärrätte idean!
 

Kommentit (3)

 1. Marikki

  Satuin olemaan koulutusreissulla sielä etelässä ja myös koko yön kuuntelin tuota ulvontaa. Kauhistutti melkoisesti lentäminen kotiin tänne pohjoisemmas, mutta ehjänä pääsin.
  On se ihmeellistä välillä seurata, miten tuuli kuljettaa tavaroita eikä mitään vahinkoa tapahdu (Onneksi!). Meilläkin kerran trampoliini otti melkoisen ilmalennon pihalla, mutta ei mitään vaihinkoa. Lennätettiin se vain varovasti takaisin.
  No, ei taida teille tulla polttopuuaineksita ihan heti pulaa…

 2. Roope

  Ei, ei tuu pulaa polttopuista… Saapa vain nähdä kuinka monta vuotta menee ennen kuin saan kaiken klapeiksi asti…

 3. Jaana Kumpulainen

  No jopas on ollut myrskyä kerrakseen! Mutta Liedossa kaikki onkin aina vähän hurjempaa… Kyllä täällä Savossakin tuuleskeli aika lailla, mutta omalla tontilla ei sattunut pahempia vahinkoja ja sähkötkin pätkivät vain kohtuullisen siedettävästi. Tosin taisin olla sähkökatkoja ajatellen hyvässä paikassa oltuani mökillä – kotona katko oli kuulema ollut pidempi. Mutta kyllähän se elämä totta vie seisahtuu kun sähkö katkeaa. Itsekin ehdin huomata etteihän sitä voi edes tiskata ennen kuin vesi taas sähköllä kyökkiin saadaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *