Blogit
Teini talossa

Muistilista

Talo tuli valmiiksi. OIkeesti siis, siitä tämä sampanjapullonkorkkien pauke, joka kuuluu ehkä Kainuuseen saakka. Näin ollen ajattelin, että kesällä ei sitten varmaan olekaan mitään puuhaa. Ettei tulisi pettymyksiä, tein tulevan kesän muistilistan töistä, jotka pitää tehdä:

– Laudoituksen maalauksen viimeistely (talon takana)
– Talon päädyssä ikkunoiden ja oven vuorilaudat paikalleen
– Sokkelin maalaus
– Sokkelin ja kallion välin tiivistys yhdestä kohtaa (vaatii kauheaa, hirveää lapioimista)
– Terassien huolto (maalaus + öljyäminen)
– Talonpäädyn kiveyksen ja kiviportaiden teko
– Viemäröinnin tekeminen (äijät tekee, itte pitää nojata lapioon)
– Nurmikon tasoittaminen sen jälkeen kun äijät on tehnyt ja itte nojannut lapioon
– Hevostallin seinärakenteiden vahvistuksen saattaminen loppuun
– Hevostalliin uusi katto
– Saunan terassin korjaus
– Avaruuskulissikaupungin rakentaminen

Siinäpä ne. Näyttää siltä, että työ ei sittenkään valmistu tekemällä. Toisaalta olen myös tullut elämässä siihen vaiheeseen, että osa hommista on jo ylläpitotöitä. Nurmikkohommiin ajattelin palkata kesätyöläisen, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Nyt jännitän listani kanssa ennen kaikkea sitä, ehtiikö lumi sulaa juhannukseksi, niin että pääsee hommiin.

Ai mikä avaruuskulissikaupunki? En kerro. Vihje: pihallamme kuvataan kesällä elokuvaa.
 

Kommentit (4)

 1. Muori

  Toisaalta: valmistuminen voi olla vaarallista… Sain tässä ihan äskettäin yllättävän perspiraation – oisko auringonpilkkuja ilmassa – ja mylläsin uuteen kuosiin eteisen (jotakuinkin 30 vuotta on savolainen tätäkin projektiaan suunnitellut ennen kuin tarttui työrukkasiinsa…). Kaikki meni oikein hyvin ja olin tyytyväinen tekemääni, join sumppia ja suilasin itseäni myötäkarvaan. Mutta kuinkas sitten kävikään… Isäntä tuli kotio ja meinasi kääntyä ulko-ovelta takaisin kun ei enää kotiaan tunnistanut ja luuli astuneensa väärään porstuaan… Just ja just ennätin kiinni juosta ennen kuin mökkiä muutti.

 2. Roope Lipasti

  Aika onnistunutta stailausta. Kannattaisi ehkä harkita jotain teeveen remppaohjelmaa?

 3. nipsu

  ”Hevostallin” en muista että olisit aiemmin maininnut hevosista.. kuulostaa leuhkalta. 🙂
  juu minä harrastan aina tuota stailausta kun mies on työreissulla, saapi nopsaan tehtyä, miesten kun tarvii harkita joka naulaa niin kauan ettei tule ikuna valmista. viimeksi ostin pinkit nojatuolit.

 4. Roope Lipasti

  On meil hevostalli, ei siellä vain ole hevosia,ellei keppihevosia lasketa. itse asiassa nykyään siellä ei enää ole niitä pilttuitakaan kun purin ne pois. Mutta meitä ennen siellä kyllä oli hevosia per’ti seitsemän kappaletta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *