Blogit
Teini talossa

MIksi vauvautua – ei kun vaivautua

Nyt ollaan varsinaissuomalaisen mentaliteetin ytimessä: pakkasia on ollut taukoamatta kuukauden päivät ja Turku on jäädyttänyt vasta kolme luistelukenttää, Tampere 150! (TS 15.12.)
Tampere johtaa siis 150 – 3.
Eikä siinä kaikki: ”Emme voineet ottaa riskiä, että luistelukentät jäädytetään heti ensipakkasten jälkeen”, sanoo haastatteluissa Turun kaupungin luistinkenttävastaava Anna-Kaisa Kaukola.
Niinpä. Sitä paitsi kyllä se kesäkin sieltä tulee ja sitten se jää kumminkin sulaa pois. Miksi vaivautua?

Osa minua tosin ymmärtää tuon perustelun: oman autoni kello on edelleen kesäajassa juuri siitä syystä, että kohta se kumminkin pitää siirtää taas takaisin kesäaikaan, joten miksi vaivautua alunperinkään.

*
Onneksi meillä Liedossa asiat ovat paremmin ja jää on ollut jo pitkään. Itsekin on tullut käytyä muutaman kerran. Aika hauskaa puuhaa muuten, paitsi että aina kun antaa lapselle kiekon, hän ei suinkaan tee maalia vaan hävittää sen. Siis kiekon, ei maalia.
Hyvä: Perheemme ylläpitää Suomen jääkiekonvalmistusteollisuutta!
 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Viime kesänä oivalsin aivan uuden ulottuvuuden koskien kadotettuja kiekkoja: vanhemmat voivat ikävissään harrastaa kiekon etsintää lasten muutettua kotoa. Satuin nimittäin löytämään vanhan, käyttämättömän ulkorakennuksen sisemmän ja ulomman ikkunaruudun välistä tutun näköisen mustan kumiläpyskän, ja kun jälkipolvelta asiasta tiedustelin, sain kuulla kyseisen yksilön osuneen ikkunaan n. 10 vuotta sitten. Oli vaan jotenkin unohtunut asiasta mainita kiekon livahdettua taidolla ikkunaruudun alakulmasta sisään rikkomatta enemmälti ikkunaa. Peliin oli vain viileästi haettu uusi kiekko ja jatkettu peliä. Mikä sikäli on ollut hyvä ja onnekas ratkaisu, ettei kukaan viiltänyt kiekkojahdissa ranteitaan auki.

  2. Roope Lipasti

    Heh, aIka tarkka kuti!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *