Blogit
Teini talossa

Mediankäyttöpäiväkirja, Roope Lipasti 9c

Economist-lehdessä kerrottiin tutkimuksesta, jonka mukaan rikkaissa maissa kännykän käyttäjät koskevat laitteeseen 2600 kertaa päivässä.

Se on aika paljon… Aika pirun paljon.

Yläkoululaiset luultavasti koskevat vielä useammin. Tai oikeastaan he koskevat siihen vain kerran: aamulla kun heräävät, ja sitten se onkin kädessä siihen saakka kun nukkumaan mennessä laittavat sen pois. Tai kuka laittaa ja kuka ei.

Ja sitten kun nuorisoa pyytää pitämään mediapäiväkirjaa, kuten opettajat joka vuosi pyytävät, niin mikä on tulos?

Kyä vaikeeta o. Ymmärtäisin, jos se hankaluus olisi siinä, ettei kehtais myöntää, ettei tee elämällään juuri muuta kuin tuijottaa kännykkää – paitsi niinä hetkinä kun tuijottaa tietokone- tai televisioruutua. Mutta kyse ei ole siitä. Päivät nimittäin kuluu siihen että on sillä kännykällä, ja illat siihen, että tuskailee kun pitäis mediapäiväkirja tehä.

Jos minä olisin käyttänyt kaiken tuskailuajan esimerkiksi kirjoittamiseen, olisin saanut valmiiksi jo kymmenen romaania. Hei kaikki teinit, tein mediapäiväkirjan puolestanne, voitte antaa tän opellenne!!!!!!!!!

*

Klo 07

Mutsi tuli jotain riehuu heräämisestä. Laitoin snäppiin kuvan siitä. Vitsi se on vanhannäkönen.

klo 08

En syönyt aamiaista mutta katoin pari podcastia, kymmenen jos tarkkoja ollaan. aamiaispöydällä oli sanomalehti, lasketaaxe mediax?

klo 09

Ihan hyvin pystyn vastaamaan viesteihin JA kuuntelemaan mantsaa. Esim äsken ope sano et Aasia on x toiseen.

klo 10

Välkällä pelasin Clashiä 10 min mikä todistaa etten mä pelaa sitä liikaa. Tai sit sen et välkät kestää 10 min.

klo 11

Meil oli ryhmätyötä, hain Youtubesta oikeet vastaukset. Tai siis en hakenut vaan kuuntelin Eaglesia. Se kertoo yhestä hyvästä hotellista Kaliforniassa minne meen ehkä joskus.

klo 12

Ruokatunnilla söin clashiä ja pelasin kaalilaatikkoo.

Mut mua alkaa nyt vähä ottaa pattiin elikäs pateroon tää typerä mediapäiväkirja kert täs niinku oletetaan, etten mä tekis muuta ku pelaisin. Tod. teen. Esim nyt aion mennä snäppiin.

klo 13

Liksantunnilla me pelattiin Minecraftia. Tai mä pelasin. Kunto kasvo.

klo 15

Mutsi kimitti jotain mediapäiväkirjan kirjoittamisesta, mutta emmä TIETENKÄÄN voi kirjoittaa ellen eka oo OLLU jossain mediassa joten katoin parin tubettajan postaukset noin ihan niinku educationalwise.

klo 16

Mutsi kimitti jostain läksyistä muttei meille tullu, joten otin kuvan mun uudesta tukasta ja laitoin instaan.

klo 17

Voi jodeli tota äippää. Nyt se käskee mun siivota huoneen, vaikka mun pitää tod kattoo vähä Netflixii että ois jotain kirjotettavaa sinne mediapäiväkirjaan.

klo 20

Netflix on aika hyvä.

klo 21

Sanoinx mä jo että Netflix on jees?

klo 22

VOI EIII!!!!! Mä en oo tehnyt mediapäiväkirjaa ja päivä on ohi ja elämä on ohi eikä mitään ole tehtävissä!!!!! Huomenna teen parannuksen! Huomenna kirjoitan kaiken ylös. Nyt tarttee vähän tsättäillä kavereitten kaa, moido!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *