Blogit
Teini talossa

Me pinnarit

Käyköhän tässä maassa enää kukaan töissä? Kävin nimittäin äsken kaupassa (perjantai, klo 13, työpäivä siis) ja se oli ihan piukassa niin ettei meinannut eteenpäin päästä. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta. Menee lähes mihin aikaan tahansa keskellä työpäivää, niin aina siellä on porukkaa. Eikä suinkaan pelkkiä eläkeläisiä, vaan omaikäisiäni ihmisiä, miehiä ja naisia.

Melkein teki mieli törmäillä kärryillä heihin ja huutaa kiukkuisena, että menisitte töihin, mutten sitten kehdannut, kun joku olisi saattanut keksiä kysyä että mitä minä siellä sitten tein…

Väitän kuitenkin, että nykyisin on maan tapa häipyä työpaikalta perjantaisin puolen päivän aikaan.Mitenkään muuten ei voi selittää tätä kauppailmiötä.

No, ehkä joku niistä oli lomallakin. Vaikka toisaalta: lomalaisten luulisi jo olevan mökillä, tai ellei heillä ole mökkiä, niin tuskin myöskään tarvetta kansoittaa kauppaa juuri perjantaina alkuiltapäivällä. Sama pätee työttömiin: miksi he kävisivät kaupassa juuri perjantai-iltapäivällä kun aikaa on muutenkin.

Näin ollen meistä suurin osa taisi olla vain karussa työnantajaa. Minä ainakin.

 

 

Kommentit (2)

  1. Manta

    Kärsiikö kysyä, miksi sinä itse sinne kauppaan tälläydyt just perjantaisin kun siellä ovat sähläämässä kaikki muutkin urpot? Itse huomasin jossain vaiheessa elämän kummasti helpottuvan siirtämällä ostosreissu torstaille. Manailtuani sitä ennen joka perjantai tiedostavia kuluttajia, joiden pitää näemmä saada moikata omalla kämmenellään koskettaen joka ainoa hyllystä löytyvä tomaatti ja lenkinkäppyrä erikseen – ja päätyä sitten kuitenkin valitsemaan ostoskoriinsa jotain ihan muuta seisoskeltuaan pitkät tovit tien tukkona koko käytävän leveydellä… – Älkää nyt kuitenkaan kaikki muut kullat rakkaat ystäväiset ainakaan tänne mun käyttämääni kauppaan torstaina paukatko…käykää vaikka tiistaina tai keskiviikkona – onhan näitä päiviä viikossa…

  2. Roope Lipasti

    Itse asiassa yleensä käyn kaupassa maanantaina ja torstaina. Torstaina siksi, että kun käy silloin kaupassa ja ostaa viikonlopun ruuat, tuntuu kuin viikonloppu jo alkaisi. Näin helppoa on itsensä huijaaminen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *