Blogit
Teini talossa

Matkailumainontaa

Seuraa merisäätäkin odotetumpi tennisraportti suvisuomesta. Kröhöm.

Perjantaina pelasin Turun yliopiston kentällä, sunnuntaina Helsingin Talissa, eilen Naantalissa ja tänään Turun Urheilupuistossa.Samalla tuli imettyä sisään aimo annos kesäistä kaupunkikauneutta.

Turun yliopiston kentällä on hieno tunnelma, kun ympärillä on pari sataa vuotta vanhoja tammia sekä vaahteroita, tuomia ja herra ties mitä yrttejä. Vanha kasarmialue on säilyttänyt eleganssinsa – ilman armeijaa ja nyttemmin yliopistoa se olisi luultavasti jo rakennettu tornitaloja täyteen. Itse kenttä on myös kiva. Jos tulee käymään Turkuun, kannattaa käydä katsomassa kampusalue: jatkaa vain Piispankatua ihan loppuun ja kääntyy oikealle, niin sieltä se löytyy (matkalla kandee käydä piispalla munkilla ja Akademin Arkenissa tutustumassa – on äärimmäisen hieno)

Helsingin Talissa kenttä oli ihan ok ja sain kokeilla myös tekonurmi-hiekka –kenttää. Ei valittamista siitäkään. Vastustaja oli siellä parasta, harvoin saa pelata A-luokan pelaajia vastaan.

Mutta Naantali! Sen hienompaa ei ole missään. Kaksi massakenttää ihan rannassa, Kirkkopuistossa (tai en tiedä onko se puiston nimi, mutta kirkko siinä vieressä kumminkin on). Kentät täydellisessä kunnossa, puisto kaunis, meri siintää taustalla. Olimme aamukahdeksalta siellä, joten tuulikaan ei häirinnyt. Pelin jälkeen voi käydä meressä uimassa ja jatkaa siitä Naantalin kivoihin rantaravintoloihin lounaalle tai sitten vain kekkuloida vanhassa kaupungissa.

Ja Turun Urheilupuisto: se on Turun paras puisto, kaikkiaan varmasti maan kauneimpia. Kentätkin kohtalaisia, joskin  tuuli ottaa sinne aina pahasti. Pelin jälkeen piknikille tai muuten vain paseeraamaan puiston läpi – Aurajokirantaan on matkaa noin metri. Suositellaan myös lapsiperheille. 

*

Siis sitä vain tahdon sanoa, että tennis on laji, jossa näkee kauniita paikkoja! Kesällä ainakin.

Enää puuttuu, että oppisi pelaamaan…
 

Kommentit (1)

  1. Manta

    …mutta tenniksen voisi unohtaa ja vaihtaa lajin sauvakävelyyn. Silloin ei tarvitsisi silmät ristikollaan vaania pikkuruista palloa vaan voisi rauhassa keskittyä bongaamaan upeasti ruskettuneita kesäurhoja (nyt on helteiden ansiosta harvinaisen hyvä vuosikerta…) – uhups – ei kun siis tietenkin tutkailemaan tammia, vaahteroita, tuomia ja yrttejä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *