Blogit
Teini talossa

Mars matkaan!

En ole koskaan ollut mikään erityinen avaruusfriikki, mutta jotenkin kyllä tämä paraikaa meneillään oleva Mars-retki on sykähdyttävä. Valokuvat tekevät siitä niin konkreettisen. Käykää katsomassa vaikka nuo:

http://www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_347.html
http://panoramas.dk/mars/greeley-haven.html

Aika huikea ajatus, että siellä sitä ollaan toisella planeetalla, eikä missään Hollywood-studiossa. Ja sitten nuo kuvat ovat jotenkin samaan aikaan kauniita ja surumielisiä: kun kaikki on ihan kuollutta ja oudon väristä (melkein kuin Piikkiössä nakkikioskin sulkemisen jälkeen).

Varsinkin tuo auringonlasku Marsissa saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä. Yksinäisennäköistä on – ja samaan aikaan kuitenkin jossain määrin tuttua, sama aurinko, vuoria, aavikkoa.

Ja sitten ehkä se tärkein, minkä nuo kuvat saavat aikaan: ajatuksen siitä, kuinka mainio planeetta meillä täällä on Pohjanmaan tulvineen kaikkineen. Ehkä voisi vähän niitä hiilidioksidipäästöjä vaikka koettaa rajoittaa…
 

Kommentit (2)

  1. Muori

    Aika huimaa -ihan kuin Aku Ankassa… Kauniita auringonlaskuja on kyllä tälläkin planeetalla. Tässä eräänäkin iltana iltakalalta kotiin rantautuessa oli ensin ihailtavissa komea auringonsilta, joka saunaan asti ehdittyämme vaihtui tähtikirkkaaksi kuutamoksi. Ah ja voih, miten romanttista! Täydellisen illan olisi kruunannut, jos naapurin maajussi olisi kyseisenä iltana tyytynyt lietteen levittämisen sijaan soittelemaan ukulelea ja tanssimaan hulaa. Mutta kai se tuoksu maalaisromantiikkaan sopi etelän öiden ihmeitä paremmin…

  2. Roope Lipasti

    Voisin melkein lyödä vetoa, ettei Marsissa haise liete…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *