Blogit
Teini talossa

Maailman valtias

Kattokaas, mitä mä löysin! Siellä se oli keskellä Frankfurtin kirjamessuja  (siis oli tää edessä oleva tyyppikin, mutta ennen kaikkea toi sen takana oleva!) Kuva todistaa vastaansanomattomasti, että maailma on nyt valloitettu, Saksa syö kädestäni ja on vain ajan kysymys koska minulle tarjotaan Brandeburgin portin avaimia, Baijerin kuninkuutta sekä hapankaalia (yäk).

No, mutta kyllä se kuulkaa oikeastikin lämmitti nähdä oikein oma kuva noin suurena.   

Tänään on viimeinen päivä täällä, yksi esiintyminen on vielä (Kjell Westön kanssa!). No on siellä pari muutakin, mutta Westö on mun idoli, joten se on sitäkin hienompaa.

Mun matkani jatkuu kuitenkin vielä, ensin tänään Kölniin, sieltä Müncheniin ja lopulta Berliiniin. Jaa että mimmosta on ollu? Aika hurjaa. Messut toden totta on suuret ja kummalliset kun siellä ei myydä kirjoja, vaan kirjojen oikeuksia. ihmiset siis vain istuksivat kasvotuksin ja yrittävät vakuuttaa toisensa, että tää kandeis niinkö ostaa.

Eilen oli parikin keikkaa: olin lukemassa saksaksi kirjaani saunassa! (juu olin) ja sitten illalla oli perinteisempi tilaisuus, jossa oli oikein näyttelijä lukemassa otteita kirjasta ja sitten minä kertoilin niitä näitä asian vierestä (asian vierstä puhumisessa olen maailmanluokkaa). Oli hauskaa, että siellä oli ainakin sata ihmistä kuuntelemassa, vaikkei kukaan täällä tietenkään tiedä yhtään, että kuka tuollainen Lipasti on. Se kertoo siitä, että ihmiset tykkää kirjallisuudesta!

Kommentit (2)

  1. vm. 1970

    Frankfurtin kirjamessut tosiaan kirjojen ystävälle (joka paratiisissa käydessään olettaa palaavansa kasseittain uutta lukemista) ovat suuri pettymys. Viimeksi kävin 20 v. sitten, jolloin ainoana kirjana onnistuin saamaan mukaani saksalaisen stand up koomikon Michael Mittermaierin kirjan: ”zapped” (nimmarilla varustettuna) mukaani. Tänä vuonna oli kuitenkin pakko tulla uudestaan Suomen takia: kiitoksia teille kaikille suomal. kirjailijoille, teitte messuista käymisen arvoiset…Harmi, että missasin Münchenin vierailun…

  2. Nimetön

    Kiva! Mullakin jäi hyvä mieli koko siitä Suomi-osuudesta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *