Blogit
Teini talossa

Maailman best

Suomi on maailman paras maa! Niin ainakin jos on uskominen Newsweek-lehteä ja miksipä ei olisi, sillä lehtimiehet eivät melkein ikinä ole missään asiassa väärässä. No, ainahan kaikenlaista ruikuttamistakin löytyy, eikä kukaan tai mikään ole täydellistä, mutta aika monessa asiassa täytyy olla lehden kanssa samaa mieltä.

Jäin itse asiassa tässä viikko sitten miettimään tätä omaa hyväosaisuutta. Pohdinta alkoi kaupanjonossa, jossa pyysin, että kassatyttö (ne eivät enää ole -tätejä vaan -tyttöjä, lienevät nuorentuneita, koska minä en ole vanhentunut) katsoisi, olisinko mahdollisesti voittanut lotossa seitsemän oikein.

En ollut.

Ja nyt seuraa se jännä juttu:

Minulle nimittäin tuli ohikiitäväksi hetkeksi pieni katkeruus asiasta ikään kuin olisi suurikin vääryys, etten saanut kahta miljoonaa ylimääräistä euroa pankkitililleni. Toisin sanoen hetken ajattelin, että minulla olisi oikeus niihin rahoin. Että olisi kohtuus onnen potkaista sillä lailla.

Onneksi miltei yhtä nopeasti pystyin tekemään seuraavan laskutoimituksen:

Sitä kuuluu maapallolla kaikkein rikkaimpaan prosenttiin – me suomalaiset kutakuinkin kaikki kuulumme. Ja tästä prosentista, siis suomalaisten joukosta, sitä kuuluu edelleen sinne onnekkaimpien kärkeen, kun on elämä, josta pitää: on terveyttä, lapsia, kiva työ ja kaikenlaista härpäkettä ja muuta tavaraakin siinä sivussa. Eli jos tämän kaiken laskee yhteen, sitä lienee maapallolla hyväosaisimman promillen joukossa.

Ja sitten kehtaa vielä toivoa lottovoittoa, eikä edes pelkästään toivoa, vaan kuvittelee olevansa oikeutettu sen voittamiseen.

Harva tässä maailmassa on vähemmän oikeutettu lottovoittoon, ja siihen merkittävänä syynä on tuo Newsweekin havainto, että Suomi jo on maailman paras maa (tai ainakin kärkikahinoissa mittaa sitä miten tahansa).

Että vähän rajaa ahneudellekin!
 

Kommentit (4)

 1. maikko

  Kyllä se on totta että hyväosaisia tässä ollaan. Ulkomailla usein käyneenä huomaa parhaiten,kuinka asiat ovat Suomessa hyvin.Hinnat ovat kaikille samat ,ei tarvitse antaa rahaa asioiden sujumiseksi. Iso juttu myös parjattu terveyden/sairaanhoito , maksan siis kiltisti veroja ja yritän valittaa vähemmän kuulunhan parhaan maan kansalaisiin.

 2. Roope Lipasti

  …meinasikaan käydä: Newsweek oli peruutttaa koko nimityksen, kertoi iltapäivälehti. Huhhuh. Melkein tuli ostettua pullat turhaan. Onneksi SUmi sitten sai kuin saikin pitää kärkisijan.

 3. Muori

  Valitettavasti vaan terveydenhuollon osalta ei ihan tasan käy onnen lahjat meilläkään – ainakaan jos kyse on päivystysluonteisesta pulmasta ja öiseen aikaan. Oman kotikuntani plussapisteet nousivat ropisten kesän mittaan kun mökillä yksi seurueen jäsen sai jytäkän uistimen kämmeneensä. Avun löytymistä selvitellessä ilmeni että alueella on ns. yhteispäivystys öiseen aikaan; päivystykseen matkaa ja sairaan monta muutakin menijää. Avun saannin nopeuttamiseksi kannatti lopulta ajella pidempi matka omaan kotikuntaamme, jossa lääkäri oli vain rauhallisesti todennut potilaalle: ”Joopa, joo – se on taas se aika yöstä kun kalalta tullaan.” Pistänyt jäykkäkouristuspiikin ja ottanut koukun irti.

 4. Roope Lipasti

  …meillä taas on hypitty koko kesä alvaariinsa terveyskeskuksessa niin että on tullut todettua se mainioksi myös Liedon osalta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *