Blogit
Teini talossa

Lumen saartamana

Tilannekatsaus: Ulkona on yön aikana tullut puoli metriä lunta. Ei siinä muuten mitään, mutta kun lapset ovat hukanneet kaikki (2) lumilapiota sekä lumikolan jonnekin hangen alle. Kenelläkään ei ole minkäänlaista muistikuvaa, missä niitä mahdollisesti on tarvittu ja mistä siis kannnattaisi alkaa kaivaa.
Tosin ei ole mitään millä kaivaa.
Mutta hätä keinot keksii! Keittiöstä löytyisi sellaisia isoja lusikoita, joilla yleensä lapataan ruokaa lautaselle, mutta ehkä ne sopivat paremmin vankilapakoihin.
Kihveli voisi toimia. Se on kuitenkin suurin piirtein sellaisen lasten leikkilumilapion kokoinen. Sen kanssa pääsisi ehkä autolle ja jahka naapuri avaa tuon päätien, kukaties selviytyisi ostamaan uuden kolan.
Vai odottaisiko sittenkin vain kevättä? Aurinko tekisi työn, eikä tarvitsisi vaivautua. Kissa selkeästi valitsi tämän vaihtoehdon, kun se aamulla halusi ulos, katseli kauhistuneena ovenraosta ja juoksi äkkiä takaisin kylppärin matolle, jossa nauttii lattialämmityksen suomista etuisuuksista.
Toisaalta nyt on hiihtoloma täälläpäin Suomea, joten sisään ei saisi oikein jäädä. Vaan ei sinne suksienkaan luo pääse, ellei ensin anna kihvelin viuhua.
Nyt kun asiaa oikein ajattelen, myös tuollainen muovinen aanelosten matala arkistointilokero saattaisi toimia. Ja kosksa koko homma on lasten syytä, voisin ehkä varustaa heidät kattilankansilla, joiden avulla voisi kukaties koettaa huiskia lumeen jonkinnäköistä polkua.
Niin että ei tässä itse asiassa taida sittenkään mikään suuri hätä olla. Päätän siis raporttini täältä lumen alta tähän.
 

Kommentit (7)

 1. Roope Lipasti

  Kola löytyi, lumilapiot eivät. Ilmeisesti huomenna sitä tarvitaan taas, näin olen säätiedotuksista ymmärtänyt. Mutta tämän hetken kun lumet on siististi kasassa, piha on oikein kaunis: paitsi niiden myrskyjen okast, myös kaikki remontin kaatopaikkaa odottavat jutut ovat kauniin valkoisen hangen alla. Poissa silmistä, poissa mielestä!

 2. Maria

  Jooo eilen tipahti sitten se yli puoli metriä korkea kasa katolta alas.
  Sanoin ukolle että rappunen pitää putsta että päästään rattaiden kanssa kävelylle.
  Hetken se kokeili ja sanoi että se on mahdotonta; sai pienen kolon siihen niin että ovi aukesi ja että pääsi toiselta rappuselta kävellen pois muttei rattailla.
  No tänä aamuna kun nyt olen lomalla komensin 2 vanhempaa muksua ulos mukaan arkeologisiin kaivauksiin jotta löydettäisiin se rappuen. Toinen joutuu hoitaa pienintä ja yksi auttamaan mua. Joo kyllähän se 2 tunnin jälkeen löytyikin, mutta sen jälkeen olin niin puhki että ei enää jaksa mennä edes rattailla kävelylle……..Hyvä puoli on että kellarin ovesta pääsee aina ulos kun se on päädyssä ja toinen hyvä asia on että toisesta etuovesta ei enää vedä kun terassille tipahti kanssa kaikki lumet katolta niin että siinä on ainakin metrin lunta edessä. Huono juttu voi olla että kun rupeaa sulamaan niin saadaan uimaallas olkkariin… Ja taas sitä lunta näyttää tulevan lisää………

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *