Blogit
Teini talossa

Lukija

Olemme lukeneet kolmasluokkalaisen kanssa ensimmäistä Kolme etsivää –kirjaamme. Se on sarja, jonka itse luin pienenä kokonaan ja osin pariinkin otteeseen – niille jotka eivät tunne moista etsiväsarja kerrottakoon, että siinä on yli 50 osaa, ellen väärin muista.

Edelleen se kolahti minuun, mutta se herättää uudessa sukupolvessa myös kysymyksiä, kuten että mikä helkutti on radiopuhelin? Ja mikä se juttu on, että kun yksi etsivistä, Pete, on kiikissä ja lähettää radiopuhelimella viestiä, niin miten ihmeessä siihen linjoille tulee pari rekkakuskia? Ja miksei se vaan soita kännykällä?

Mutta muuten sarja on kestänyt aikaa hyvin. Ja mikä parasta, kyseisen kirjan kohdalla tapahtui se ihana asia, joka toisinaan lasten kanssa tapahtuu: että kirja on niin kiinnostava, että lapsi haluaa jatkaa lukemista itse, kun isukki lopettaa. Se on hieno tunne näin iltasadun lukijan näkökulmasta.

Siitä se lähtee, lukemisen maailma, uusien maailmojen maailma, ja sitä kautta tämän ihan oikean maailman parempi hahmottaminen.

Ei ihan vähäistä Kolmelta etsivältä!
 

Kommentit (1)

  1. Muori

    …tai lapsenmielinen haluaa jatkaa lukemista. Olin eilen joululahjaostoksilla ja valitessani kirjaa alle kouluikäiselle juutuin lukemaan niitä itse. Eihän sikaa säkissä voi hankkia…kai…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *