Blogit
Teini talossa

Lorvimista

Kyllä ennen oli paremmin kaikki, oli. Työtä tehtiin, eikä laiskoteltu. Ja nyt puhun koulunkäynnistä. Päättäjäiset ovat nimittäin lauantaina täällä meillä päin, mutta ainakaan yläkoulussa ei ole enää kahteen viikkoon tehty yhtään mitään. He katselevat leffoja tunnit pitkät ja syövät karkkia. Ellei ole karkinsyöntiä, niin sitten on frisbeenheittoa.
Kun koulu päättyy 14.30, niin tänään se näköjään päättyi 12.30.
Alakoulussa on sentään hiukan tiukempi kuri, mutta kyllä sielläkin melkoista löysäilyä on.
Ei siinä muuten mitään, mutta minua ainakin sieppaisi moinen toimettomuus. Tarkoitan, että mitä järkeä sinne kouluun on mennä, ellei siellä tehdä mitään? Sehän on ihan sama kuin että kävisi työpaikalla vain, koska on sovittu että siellä ollaan tietyt tunnit.
Jaa mutta niinhän monet tekevätkin…
Silti: pitäisi joko (i) päästää lapset suosiolla kaksi viikkoa aikaisemmin lomalle tai (ii) pitäisi opiskella ihan oikeasti loppuun saakka. Näin sanoo sisäinen marttilutherini.
 

Kommentit (7)

  1. Minkura

    Mä just täytin 40v. Enkä edelleenkään ole unohtanut sitä kuin hienoo oli kun koulu loppui ja vikalla viikolla saatiin olla vapaammin. No, jotkut oli vapaammin pitkin vuotta… ehkä sen sillä niin hyvin muistaakin. Vanhin poika lopetti kakkosen, eikä ollut heilläkään vika viikko juuri muuta kuin ”lorvimista” ja asutaan sentään MAALLA.
    Toivon vaan, että ei tuo poika tuu äitiinsä, eikä muutkaan meiän lapset, noissa kouluasioissa.

  2. Susanna

    No, sitähän se mun 10-luokalta just hienoin arvosanakorotuksin valmistunut poikanikin sanoi. Typerää venyttää koulua arvosanojen antamisten jälkeen keinotekoisesti kaksi viikkoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *