Blogit
Teini talossa

Lisää koulua!

Vihdoinkin järkevä ehdotus: asiantuntijat kannattavat alakoulujen koulupäivän pidentämistä. Jo oli aikakin! Kaikkein nuorimmat kun yleensä tulevat koulusta takaisin pari tuntia ennen kuin ovat sinne lähteneetkään. Näin perjantaisin esimerkiksi meidän tokaluokkalaisella on toooosi pitkä päivä: yhdeksästä yhteen. Näihin neljään tuntiin mahtuu ruokatunti sekä viisi oppituntia, joista yksi on liikuntaa ja yksi kuvaamataitoa.
Ja tämä oli siis se viikon kamalin päivä.
Myönnetään, minulla on lehmä omassa ojassa.
Näin kotona työskentelevälle liian lyhyet koulupäivät ovat ongelmallisia; ei jää oikein työrauhaa, kun lapsi tulee saman tien takaisin sieltä koulusta. Mutta on se älytöntä niidenkin perheiden/lasten näkökulmasta, joiden vanhemmat ovat nk. normaaleissa töissä. Heidän lapsensa ovat sitten enisn kymmenen minuuttia koulussa ja sen jälkeen viisi tuntia iltapäiväkerhossa. Eikö senkin ajan voisi siis tehdä jotain järkevää, kuten tutustua alkio-oppiin matematiikassa tai opetella kerran kuussa uuden tavan tekstata ja kirjoittaa kaunoa.

t. Nimimerk. ”Tätä mieltä”

PS. Luittekos eilisestä Iltalehdestä, että Helsingissä on t apahtunut ihan kauheita? Näin:
”Perheenisä joutui hengenvaaraan kauppakeskuksessa – tuntematon pelasti”
Kauheaa. Ettei vaan olisi joutunut johonkin käsilaukkukauppaan vaimonsa kanssa tai vielä pahempaa, alennusmyyntiin. On se hienoa, että joku pelasti poloisen!
 

Kommentit (3)

 1. Muori

  Voi jestas! Nytkö ne jo koululaisetkin ovat ääntä ja valoa nopeampia! Minä kun luulin että vain norjalainen lohi on. Tarjousfisu kun oli pakkausmerkinnän mukaan kalastettu tänään, se myytiin tänään, mutta pakattiin vasta ylihuomenna. Melkein teki mieli ihmetellä kuin se mainoksen pikkupoika: – Miten ihmeessä tuo sen oikein tekee…

 2. Roope Lipasti

  Ei ihme, että pysyy tuoreena, jos noin nopeaa on toiminta!

 3. -tee-

  Tilasin joskus makkaratehtailijalta bratwursteja. Hain tuotteet torstaina ja valmistuspäivä oli vasta seuraavana maanantaina.. mutta valmistajan mukaan ne olivatkin kestomakkaroita, joten päiväyksistä viis.
  Täällä ekaluokkalaisen koulupäivä on aina tuo huimat 4 tuntia, tosin luokka on kahdessa ryhmässä eli opettajan työpäivän pituus on viisi tuntia plus valmistelut päälle. En silti vaihtaisi osia open kanssa (vaikkakin tuo kesäloman pituus on kadehdittava), oma tenava kertoi open sairastuneen vakavasti äänen käheystautiin koska ”meille pitää huutaa”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *