Blogit
Teini talossa

Leffassa

Saimme eilen nähdä lukiolaisemme uusimman elokuvan, jota he ovat puuhanneet pitkin syksyä. Sen nimi on Sisters Brothers, perustuu Patrick deWittin samannimiseen kirjaan. Se ilmestyi muutama vuosi sitten, on vähän erilainen länkkäri ja ihan pirun hyvä kirja.

Mutta, ahh, oli leffakin hyvä. Se oli liki tunnin mittainen pätkä, joka kelpaisi telkkarilevitykseen koska tahansa. Kauniit kuvat, hyvä näyttelijäntyö, loistava kerronta – ja käsikirjoituksessa oli onnistuttu nostamaan juuri ne olennaiset asiat. Ja vielä englanniksi puhuttu, jopa kuopus, 10, joka esitti pikkupojan roolin onnistui olemaan väärällä kielellä vakuuttava.

Ylpeä isä tässä tietenkin puhuu, mutta laatu on laatua, on hämmästyttävää, mihin nykytekniikalla, lahjakkuudella  ja syvällä harrastuneisuudella voi yltää.

Yksi hauska juttu oli myös se, että vaikka leffaa oli toki kuvattu muuallakin, niin suurin osa oli tehty meidän pihalla. Ja näyttäisi siltä, että asumme 1800-luvun villissä lännessä/San Fransicossa. Sen verran paljon on erilaisia hirsi- ja lautahökötyksiä piha täynnä!
 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *