Blogit
Teini talossa

Laskutushuolia

Tuli puhelinyhtiöltä muistutuslasku. Oli jäänyt maksamatta (mikä johtui osin siitä, etteivät ne lähetä paperilaskua vaan meililaskun, jolloin se helposti jää sinne niitten kaikenkarvaisten (voiko tän nyt näin ilmaista?) nigerialaisprinsessojen kuumien tarjousten alle.
No, syyllinen mikä syyllinen.
Mutta arvatkaapa mitä ne lättäisi 14 euron laskuun myöhästymismaksuksi?
Joo, 40 euroa.
Nel-jä-kym-men-tä eu-roa. Eli kahdessa viikossa noin 350 prosentin korko. Vuositasolla… Kirjallisuustieteilijän koulutukseni ei mahdollista sen laskemista, mutta epäilisin jotain zuurin piirtein 350 000 000 %
Kaikkein ihmeellisintä oli kuitenkin se, että kun soitin puhelinyhtiöön kautta rantain hieman tiedustellakseni, että käyttävätkö he kaikki huumeita vai pelkästään niiden johtoporras, niin ystävällinen asiakaspalvelija lupasi, että koska en tiennyt heidän kesäkuun uudentyyppisestä hinnoittelupolitiikastaan, niin antaa nyt sit tän kerran olla.

Vahingosta viisastuneena hankin sopimuksemme ja luin pienellä painetun. Siellä sanottiin suurin piirtein näin:

– Ensi kerralla armoa ei tunneta, joten neljänkympin lisälaskun ohella minut kiinnitetään Liedon kirkon eteen jalkapuuhun (tosin siellä ei käy kukaan, joten häpeärangaistus ei ole suuren suuri).

– Mikäli rikos toistuu vuoden aikana kahdesti, minulta leikataan käsi, ei kuitenkaan sitä kättä jolla pidän kännykkää, koska se vähentäisi heidän katteitaan.

– Mikäli lasku on myöhässä kolmasti, pää leikataan poikki kuitenkin niin, että korva ja kieli jäävät, jotta pystyn edelleen puhumaan ja kuuntelemaan, enkä näin häiritse heidän katteenmuodostustaan.

– Mikäli lasku on myöhässä neljästi, muut paitsi yksi sormistani leikataan pois, jotta pystyn kuitenkin vielä lähettämään tekstiviestejä enkä siis muodostu uhkaksi heidän katteenmuodostukselleen.

– And finally: mikäli lasku on myöhässä viidennen kerran, minut passitetaan Talvivaaran toimitusjohtajaksi, koska taipumukseni selvästi viittaavat sen kaltaisen firman ohjaamiseen.

Tämä viimeinen uhkaus oli jo niin pöyristyttävä, että tein ilmoituksen poliisille –  raja se on miunkin hiuksillani.

Poliisista sanoivat, etteivät ehdi nyt tehdä mitään, kun niillä on niin paljon omiakin pomoja pidätettävänä.
 

Kommentit (5)

 1. eija

  Aivan ihanaa Roope, ääneen piti taas nauraa lukiessani tätä

 2. Jaana

  Armotonta menoa! Meidän kotitaloudessa hutiloidaan – näin kävi tänäkin syksynä – vesimittarin lukemien kanssa. Vaikka periaatteessa kuinka tietää että se pitää lukea ja lähettää lukemansa eteenpäin lokakuun lopulla, niin eivätkös vain aina saa sen perään huudella. Saas nähdä koska kaulat katkeaa kun eivät pääse ajallaan laskuttamaan… Eipähän sen jälkeen tarvittaisi ainakaan juoma- tai hampaanpesuvettä.

 3. Anne

  Ai onko se mahdollista myös yrityksen ja yksityishenkilön välillä tuo 40 euron periminen? Meillä kovin töissä tästä on kesästä asti varoiyeltu, yrityksellä on siis oikeus lähettää 40 euron lisälasku heti eikä se oo mikään viivästyskorko,sen kai saa periä sitten lisäksi. Mä luulin että se on vaan yritysten välisissä laskuissa voimassa… Kääks. ….

 4. Kirsi

  Voi, Roope!
  Nämä sun jutut on ihan mielettömän hauskoja. Päivän pelastus suorastaan. Jatka samaan malliin, niin pelastat monta tulevaa päivää 🙂

 5. Roope Lipasti

  Tänks!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *