Blogit
Teini talossa

Lapsia pelastamassa

Olin viikonloppuna puhumassa Pelastakaa Lapset ry:n juhlassa. Mietin kovasti, mistä puhuisin, kunnes keksin. Kävin kysymässä paikallisen alakoulumme ykkös- ja kakkosluokkalaisilta, miltä he ajattelevat, että heidät pitäisi pelastaa. Sain aimo kasan tosi hyviä vastauksia, jotka ajattelin jakaa teillekin. 

Miltä minut pitäisi pelastaa?
Kysymys kuului siis:
Mistä minut voi pelastaa?

Minut voi pelastaa ilvekseltä, laavasta ja paarmalta (tyttö 7v)

Minut voi pelastaa tulipalosta, tulvasta, sonnilaumasta, koulusta, ponilta, härältä, paarmanpistolta (poika 8v)

Minut voi pelastaa, jos susi on syömässä mua. Tai jos mä en saa henkeä. Tai jos kaappi on kaatumassa mun päälle. Tai jos joku on hakkaamassa mua. Tai jos koulu on romahtamassa. (p7)

Minut voi pelastaa tulipalosta, putkesta, solmusta, lammesta, merestä ja järvestä, karhulta, lohikäärmeeltä, hailta, linnasta, lehmältä, dinosaurukselta (t8)  (Se on maalaiskoulu niin siksi siellä on näitä kotieläimiä kuten lehmiä ja dinosauruksia, toim. huom.).

Minut voi  pelastaa Sodasta, hukkumisesta, hädästä, kiusaamisesta, palavasta koulusta (t9)
Vessasta, saunasta, lääkäristä, koulusta, töistä, silmälaseista, kaivosta (t7)

Minut voi pelastaa Tulipalosta, puusta, autosta, jos putoan hevosen selästä, koulutappajilta, lentokoneesta jos se putoaa maahan.  (t9)

Merestä, laivasta, lentokoneesta, pomppulinnasta, koulusta, huvipuistosta (t7)

”Minut voi pelastaa merestä. Ja maailmansodasta. Tai liikenteestä. Kaikkialta missä voi olla hengenvaara. Tai tulipalosta. Tai hukkumisesta. Tai rappusista. Tai viinasta. (p8)

Minut voi pelastaa tulipalosta, härkätaistelusta, avaruudesta, maan alta, vankilasta, rosvojen autosta, lastenryöstäjien päämajasta.

Minut voi pelastaa jos minua kiusataan. (t8)

Ja sokerina pohjalla, suora lainaus: 

”Minut voi pelastaa merestä ja täsä niitä on lisää
– hulun hevosen selästä
– uima-altaasta
– auton alta
– oven välistä
– puun latvasta
– lukojen takaata
– syvästä ojasta (p8)

Luonnollisesti ehdotin Pelastakaa Lapset ry:lle, että ensi vuonna kun he suunnittelevat toimintaansa, perusjuttujen lisäksi olisi syytä kartoittaa mahdollisuuksia ennalta ehkäistä sonnilaumojen sekä hulujen hevosten aiheuttamia murheita!

 

PS. Toivottavasti tämän blogin spämmiongelma on ratkaistu – alkaa olla vähän ärsyttävää, kun kommenteissa on pelkästään kummallisisa linkkejä.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *